Kép: Kiss László facebook

Momentumos javaslat egy új megye létrehozására

Kiss László, gazdasági és vidékfejlesztési agrármérnök, a Momentum képviselőjelöltje, Bács-Kiskun megye 06 sz. választókerületének előválasztási győztese kreatív ötletet terjesztett elő az uniós források és központi támogatások megszerzésére, a terület visszafejlődésének és az emberek elvándorlásának megállítására.

A napokban jelentette be egy sajtótájékoztatón, hogy petíciót indít az önálló Bács megye létrehozására, ami a helyi gazdák, mezőgazdasági közösségek és a lakosság alapvető érdekeit szolgálná.

A sertéstenyésztők bajban vannak az emelkedő takarmány árak miatt, a mezőgazdaság a jelenlegi állapotában nem képes megélhetést biztosítani az ott élőknek. Így proaktív módon, a közösség tagjaival történt egyeztetés után állt elő szokatlan, de előremutatónak tűnő javaslatával, mi szerint 

A bácskaiak felé ígéretet tett arra is, hogy kormányváltás után a parlamentben a kormányzat minden szintjére elviszi az ötletét, hogy az minél előbb megvalósuljon.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.