Kati baba útja a fülbevalóktól a Sándor-palotáig

Valljuk be, Orbán Viktor megint nagyot gurított! A hülye újságírók és a még hülyébb politikai elemzők találgattak, ki lesz a tavasszal leköszönő Áder János utóda, erre Orbán a keddi kormányinfón váratlan pillanatban bedobott egy váratlan nevet. És mivel az ő hatalma akkor még biztosan korlátlan lesz, ezért minimum 99%-os valószínűséggel kijelenthetjük, hogy a köztársaság következő elnökét Novák Katalinnak fogják hívni.

Ezzel Orbán befogja azok száját, akik azt szajkózzák (teszem hozzá: ennek ellenére teljes joggal), hogy a Fidesz egy férfiak által vezérelt férfiközpontú párt. Másrészt egy olyan politikusát tolta előtérbe, aki – hála a mindenféle, családokat érintő intézkedéseknek – az átlagos választók nagy része számára nemcsak elfogadható, de talán még kedvelt is. Arról nem is beszélve, hogy az ellenzéki politikusok és a NER-en kívüli média már fente a kését egy Kövér László, vagy más hasonló figura szétkaszabolására, erre tessék, egy kék szemű, örökké mosolygó feleség és háromgyermekes családanya lett eléjük vetve…

Persze van az éremnek egy másik oldala is. Novák Katalinról sok mindent el lehet mondani, de azt, hogy a pártok felett álló, az egész nemzetet összefogni képes személyiség lenne, azt semmiképpen. Épp ellenkezőleg: Kati baba Orbán Viktor kegyeltje és kritikátlan rajongója, akit még az sem zavar, hogy a sapkájától és fülbevalóitól a hardcore fideszeseken túli világban az emberek egyik fele röhögőgörcsöt, a másik fele meg hányingert kap.

Hiába, nincs mit tenni, ha csak valami csoda nem történik, rövid fél év múlva Novák Katalin lesz a Sándor-palota új lakója, mi pedig addig is a KFT egyik örökzöldjével ajándékozzuk meg a jövendőbeli elnök asszonyt.

Bábu vagy, nem te lépsz,
Valaki irányít.
Jól vigyázz, mi lesz majd,
Ha megun és leállít?
Elszakad, elszakad
A zsinór, és leülsz.
Jól teszed, ha talpra állsz,
és mielőbb menekülsz.

Azt hiszem, nem hiszed,
Nincs erőd, hogy észre vedd.
Nyisd ki a szemed!

Bábu vagy, bábu vagy,
Valaki elvakít.
Bábu vagy, úgy mozogsz,
Ahogy ő irányít.
Elszakad, elszakad
A zsinór, és leülsz.
Jól teszed, ha talpra állsz,
és mielőbb menekülsz.

Azt hiszem, nem hiszed,
Nincs erőd, hogy észre vedd.
Nyisd ki a szemed!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.