Forrás: Szeretgom.hu

Völner államtitkár viselt dolgai kidagadtak a fazékból

Felügyeleti, hatósági és igazgatási jogkörrel történő visszaélés, sorozatos, feltehetőleg bűnszövetkezetben, hosszabb időn át elkövetett hivatali jogtalan előnyszerzés, alkalmanként 2-5 millió forintos ellentételezés.

Összefoglalva, ez a bűnlajstroma Völner Pálnak, aki az Igazságügyi Minisztérium államtitkára, miniszterhelyettes, országgyűlési képviselő, és nem elhanyagolhatóan a magyar jog doktora. Az ügy akkorára dagadt, hogy Polt Péter főügyész kénytelen volt kezdeményezni Völner mentelmi jogának felfüggesztését, ami megnyitná az utat a vele szembeni büntetőeljárás megindítására.

A megbízó Schadl György, a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke volt, akinek ingatlanjait a Központi Nyomozó Főügyészség kezdeményezésére zár alá vették.

Nem mellékes az sem, hogy Völnernek komoly felelőssége van a Pegasus-ügyben is: Varga Judit szerint ő engedélyezi a titkos megfigyeléseket.

Friss hír, hogy Völner ugyan nem ismert el semmit, de vállalja az ügy politikai következményeit, és lemond államtitkári pozíciójáról.

Völner, a magyar igazságügy csúcsán elhelyezkedő, titkos megfigyelések engedélyezésének mindenható ura, jogász doktor és még egy sor pozíció halmozója. Vajon mi lesz ennek a megbotránkoztató ügynek a kimenetele? A Fidesz feláldozza-e Völner Pált, vagy elsikálja valahogy ezt az ügyet is?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.