Pert nyert Terézváros Önkormányzata

Vége. Megvédtük az önkormányzat érdekeit, és bebizonyosodott, hogy nemcsak morálisan, de a törvény előtt is igazunk van.

Nyilatkozta Soproni Tamás, Terézváros momentumos polgármestere mai Facebook bejegyzésében.

A Fővárosi Törvényszék jogerős ítéletében kimondta, hogy az Andrássy úti ingatlanpanamákban jogerősen elítélt MSZP-elnök, Hatvani Csaba és Bálint György, az MSZP önkormányzati képviselője és helyi alelnöke fedezetelvonó szerződést kötöttek. Ha nem lépünk az ügyben, 14 millió forinttal rövidíthették volna meg a terézvárosi önkormányzatot. – folytatja bejegyzésében a polgármester.

Az ügy hátteréről a telex.hu is beszámolt. Az ügy szálai az MSZP talán legnagyobb ingatlanbotrányához, két Andrássy úti ingatlan (az Andrássy út 3. és 47.) áron aluli eladásához vezethetők vissza. 2004-ben Hatvani Csaba terézvárosi önkormányzati képviselő, majd alpolgármester (jelenleg VI. kerületi MSZP elnök) közreműködésével a két nagy értékű ingatlant áron alul, pályáztatás nélkül adta el a kerület.

A kipattant botrány perben folytatódott, aminek fő vádlottja Fürst György korábbi szocialista alpolgármester, valamint tizenegy korábbi képviselőtársa volt, közöttük Hatvani Csaba – akik igen szavazataikkal 2004-ben lehetővé tették a perben szereplő Andrássy út 3. és 47. szám alatti ingatlanok pályázat nélküli privatizációját.

A perben 2018. februárban hoztak jogerős ítéletet, ami szerint Fürst hűtlen kezelés miatt kétéves börtönbüntetést kapott öt évre felfüggesztve. A többiek hanyag kezelés miatt megrovást kaptak. Az önkormányzatnak egyetemlegesen megfizetendő kártérítést 123 millió forintban állapították meg. Ezt a pénzt szeretné azóta is behajtani Terézváros, de az érintetteknek valahogy eltűnt a vagyonuk, Fürst például nincstelennek vallotta magát.

Soproni, ahogy fogalmaz, egyik szeme nevet a másik sír, hiszen egy újabb szocialista képviselőről bizonyosodott be, hogy nem különb, mint a NER politikusai.

Bálint György jogilag és erkölcsileg is többszörösen megbukott. Ez a példátlan viselkedés és a jogerős ítélet egyértelművé teszi, hogy Bálint Györgynek nincs helye az ellenzéki összefogásban, sem Terézváros vezetésében.

zárja bejegyzését Soproni Tamás.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.