Listás jelöltjeink: Bedő Dávid

A következő napokban sorra bemutatjuk a Momentum listájának első tíz helyezettjét. Ha sikerül tartanunk a tervünket, akkor sorrenben a másodiktól a tizedikig haladunk, és a legvégén következik a listavezető Fekete-Győr András. Mai interjúnk a lista ötödik helyén szereplő Bedő Dáviddal készült.


Bedő Dávid 2015-ben végzett a Budapesti Corvinus Egyetem nemzetközi gazdálkodás szakán. 2017. januárjában a Nolimpia kampány során csatlakozott a Momentumhoz. A 2018-as országgyűlési választásokon egyéni jelöltként indult a Budapest 2-es számú OEVK-ban (Újbuda). 2018. júliusától a Momentum Hálózati igazgatója, 2019-es önkormányzati és a 2021/2022-es választásokon is kampányvezetőként dolgozott. 2019. októberében egyéni képviselőnek választották Újbudán. Jelenleg a Momentum frakcióvezetője. A 2021-es előválasztások alatt az Országos Előválasztási Bizottság momentumos delegáltja volt.

A Momentum 15 fős listáján az 5. helyet szerezted meg a Küldöttgyűlés és azElnökség döntése alapján. Leginkább minek tulajdonítod ezt az előkelő helyezést?

Mindenekelőtt nagyon köszönöm a KGY-nak ezt a döntést és a bizalmat! Nagyon jólesett, hogy ilyen megtisztelő helyre rakott a Momentum Küldöttgyűlése. Ennek szerintem a fő oka az lehetett, hogy az elmúlt 4 évben, azaz már a kezdetektől fogva 100%-ot beletéve kampányvezetőként és hálózati igazgatóként dolgoztam.  Talán felismerték az emberek, hogy olyanokra van szükség, akik mindenüket belerakják ebbe a munkába. Az ebben az időszakban szerzett politikai tapasztalataimat úgy értékelhették, hogy erre nagy szükség lesz majd a parlamenti frakcióban. Én ennek tulajdonítom azt a kiemelt bizalmat, amit a KGY-tól kaptam.

Részt vettél a koalíciós tárgyalásokon. Ez mennyiben járult hozzá a politikai tapasztalataidhoz?

Abszolút hozzájárult! Én 2018. decembere óta vagyok benne a koalíciós egyeztetésekben és a portfóliómat is leginkább erre építettem, eleinte az önkormányzatnál, majd később az ellenzéki koalíciós pártok tárgyalásain. Ezt feltétlen szeretném folytatni. Az OEVB munkájában is aktívan jelen voltam, ami félig operatív, félig politikai feladatot jelentett. Gondolom, ezzel láthatóvá váltak azok a politikai tapasztalatok, melyekre szert tettem, melyekre szükség lesz majd a következő 4 évben.

A 2019-es önkormányzati választásokon bejutottál a Budapest XI. kerület önkormányzati képviselői közé. Ebben a munkádban milyen feladatokat látsz el?

2019. októberében választottak meg önkormányzati képviselőnek Gazdagréten 57%-kal, és azóta egy 5 fős frakciót vezetek az önkormányzatban. Aktívan tevékenykedek a Gazdasági Bizottságban, a Környezetvédelmi Bizottságban és sport tanácsnok vagyok már 2 éve ugyanitt.

Akkor a 24 órádból 12 itt, a Momentumban, 12 az önkormányzatban.

Na azért nem egészen, mert a momentumos munkám sokkal több energiát és időt visz el, de igyekszem minél több időt a kerületemben, az önkormányzati munkámban is eltölteni. Ezt egészen addig így tudom csinálni, ameddig el nem indul a frakcióbeli országgyűlési munkám, mivel összeférhetetlenség miatt le kell mondanom az összes önkormányzati pozíciómról. Attól kezdve teljes energiámat arra fogom fordítani, hogy az országgyűlésben, a parlamenti frakcióban tevékenykedjek.

Eddig a Momentumban alapvetően operatív területen dolgoztál, hálózati igazgató, és az idei előválasztás operatív kampányfőnökeként. Azzal, hogy rákerültél a Momentum listájára, igazi kemény frontpolitikai szerepvállalásra készülsz. Mely területen képzeled el a helyedet?

Való igaz, viszont úgy gondolom, hogy ezek a félig operatív, félig politikai jellegű feladatok, amiket elláttam az elmúlt 4 évben, nagyon hasznosak lesznek majd a parlamenti munkámban. Nem gondolom, hogy mind a 15-20 emberünknek frontpolitikusnak kell lennie. Persze természetesen kell tudni beszélni. Ki kell tudni állni az emberek elé. Szerintem elég tapasztalatot szereztem ezen a területen is az elmúlt időszak folyamán ahhoz, hogy ezzel ne legyen semmi gondom.

Kormányváltás esetén jövőre jó eséllyel bekerülsz a Parlamentbe. A Momentumban eddig betöltött pozíciódat kívánod-e folytatni, vagy más funkcióban látod a jövődet a párton belül?

Ezeket a pozícióimat nem szeretném folytatni. Ezen dolgozni is fogunk az elkövetkező félévben, hogy megtaláljuk azt az embert, aki megfelelően be tudja majd tölteni a hálózati igazgatói pozíciót. Ahogy korábban is említettem, én teljes erőbedobással, 120%-ig a parlamenti munkára szeretnék koncentrálni, és emellet nem fér bele, hogy egy teljes igazgatói pozíciót töltsek be.

Ez világos beszéd! Szeretnék neked sok sikert kívánni további munkádhoz!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.