Polt Péter és Mészáros Lőrinc között még egy kedves ismerős: Kövér László (Fotó: MTI/Máthé László)
Polt Péter és Mészáros Lőrinc között még egy kedves ismerős: Kövér László (Fotó: MTI/Máthé László)

Polt medve és Mészáros nyúl nyugtalanító esete

Ismeritek ezt a viccet?

A medve halállistát készít. Odamegy hozzá a farkas és félve rákérdez:

– Te medve, rajta vagyok a listán?
– Igen, rajta.
Erre a farkas reménykedve megkérdezi:
– De azért elbúcsúzhatok a családomtól?
– Persze.
Elmegy a farkas, nagy sírás-rívás közepette elbúcsúznak. Nemsokára visszamegy a medvéhez. A medve fogja a farkast és megöli.
Másnap jön a róka és ő is rákérdez:
– Rajta vagyok a listán?
– Igen.
A róka is elmegy, elbúcsúzik a családjától. Mikor visszamegy, a medve őt is megöli. Harmadnap jön a nyuszika és megkérdezi:
– Rajta vagyok a listán?
– Igen, rajta.
– Nem lehetne kihúzni?

– Dehogynem…

Hogy ez miért jutott most eszembe? Kiderült ugyanis Szél Bernadett posztjából, hogy Mészáros Lőrinc egyik cégének súlyos környezetszennyezési ügyében Polt Péter azért nem indít eljárást a képviselő asszony feljelentése nyomán, mert időközben a cég megszüntette a környezetszennyező tevékenységét.

„Tisztelt ügyészség, kérem, hogy a sikkasztási ügyemben ne indítsanak eljárást, mert már bejeztem!”

Sikkasztás, pedofil pornográf-képek terjesztése, adócsalás, sorozatgyilkosság, mind-mind büntetlen marad, ha már befejeztem a tevékenységet!?

Nem inkább arról van szó, hogy mondjuk X. Y. farkas és N. N. róka bűnhődik, Mészáros nyuszika meg simán kihúzattatja magát a listáról?

Vajon nem ez és az ehhez hasonló sok-sok döntés miatt mondja szinte minden ellenzéki párt azt, hogy a kormányváltás után börtönben lenne Polt Péter helye?

Bár azt gondolom, valóban sittre kellene vágni, de őszintén szólva nem hiszem, hogy ha indul is büntetőeljárás ellene, annak a végén ő rácsok mögé kerül.

Így csak abban reménykedem, hogy ha a földi igazságszolgáltatás nem tud vele mit kezdeni, akkor legalább az égi megteszi majd, s PP a pokolban fog rohadni – mellékbüntetésként pedig örök életére Várkonyi Andrea könyvét kell újra és újra elolvasnia!

x x x

Csak lábjegyzetként: amikor Mészáros Lőrincnek bármilyen okból bíróság előtt kell helytállnia, és nem élvezi Polt Péter védelmét, már korántsem ilyen „ügyes”. Épp csütörtökön volt abban a polgári perben ítélet, amit Mészáros Lőrinc Fekete-Győr András ellen kezdeményezett, s itt idézzük a Momentum listavezetőjét szó szerint! „Az eredmény borítékolható volt: harmadjára győztük le Mészáros Lőrincet a bíróságon, harmadjára mondták ki, hogy lehet azt mondani, hogy bűnöző”.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.