Balázst a jelek szerint nem csak Cseh Katalinnal, de Fekete-Győr Andrással kapcsolatban is buta előítéletek vezetik Fotó: Városi Kurír

Kis Orbán is Orbán

Hosszabb interjút adott ma (azaz november 12-én) az Indexnek Orbán Balázs, a Miniszterelnökség miniszterhelyettese, parlamenti és stratégiai államtitkár, a miniszterelnök politikai igazgatója. Ebből a beszélgetésből emelünk ki néhány gondolatot, szigorúan az elhangzottak sorrendjében, amik azt igazolják, hogy ő sem különb a főnökénél.

„Feladták a jobboldali értékeket. Ez történt Berlinben, és ez történt az Európai Néppárttal is Brüsszelben.”

„Permanens intézményi válságot okoz az a kulturális hidegháború, amit a liberális szereplők próbálnak az uniós intézmények felhasználásával folytatni mindenki más ellen.”

„Ha szét is esik az Európai Unió, mi ott leszünk az utolsók között, és tartjuk a gerendát. Nem hálás szerep, jobb lenne, ha inkább megfogadnák a javaslatainkat.”

„Él egy hamis toposz a Fidesszel kapcsolatban, miszerint hierarchizáltan, vezérelvűen működik. Ez egyáltalán nincs így.”

„A frontvonalak maguktól nyílnak meg, és nekünk védekeznünk kell.”

„A mostani amerikai tapasztalataim közül is az az egyik legfontosabb, hogy ott jelenleg az a legégetőbb belpolitikai kérdés, hogy szabad-e kisgyerekeket, óvodásokat és kisiskolásokat LMBTQ-propagandával kötelező jelleggel érzékenyíteni az iskolákban.”

„Ennek a neomarxista elképzelésnek az a lényege, hogy az emberek szinte kizárólag a bőrszín alapján határozzák meg magunkat, és ebben a logikában a legnagyobb elnyomó nem más, mint a fehér ember, akinek ezért bűnhődnie kell.”

„A baloldal ajánlata az, hogy a 2010 előtti világot kell visszahozni, azt az időszakot, amikor olyan politikát folytattak, amely csődbe vitt minket. Vagyis azt szeretnék, hogy az ország forduljon vissza.”

„Sajnos még nem láttam, de mindenképpen meg fogom nézni (az Elkúrtuk című filmet – a szerk.) Az én értelmezésem szerint művészi alkotásról van szó, ami valós eseményeken alapul.”

„A politika általános törvénye, hogy nem lehet hazugságra építkezni, vagy ha igen, akkor annak meg kell fizetni az árát.”

„Márki-Zay Péternek nincs pártja, ha hatalomra kerülne, nem egy jobboldali, hanem a 2010 előtti világ által irányított kormányzás lenne, ezt ő maga ismerte el.”

„Tiszteletben tartom Márki-Zay Péter hitét, az elképzeléseit, de lepaktált, kiegyezett a baloldallal. A művészetben van pozitív jellemfejlődés, de én ezt egy drámai negatív jellemfejlődésnek tartom.”

„Míg a mi oldalunkon van igazmondási kötelezettség, addig a túloldalon ilyen jól láthatóan nincs.”

„Arra számítok, hogy egy közösségi média által uralt, tényeket nélkülöző botránypolitizálást folytat majd a baloldal.”

„Cseh Katalinnal kapcsolatban súlyos, valós tényeken alapuló, elfogadhatatlan ügyek derültek ki. Európai és magyar hatóságok folytatnak vele szemben vizsgálatot, miközben ő úgy tesz, mintha semmi sem történt volna. Ez az igazi botrány.”

Ha az államtitkár esetleg elfáradt volna ennyi sületlenség összehordásán, akkor a költő szavaival adnánk neki egy tanácsot: Aludj el szépen, kis Balázs!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.