Leállt az Uzsoki Kórház sürgősségi osztálya – de már júliusban

Több helyen olvasható, hogy két nappal ezelőtt leállt az Uzsoki Kórház sürgősségi osztálya. A valóság azonban az, hogy ez már több mint egy héttel ezelőtt bekövetkezett. Igaz, akkor még fertőtlenítő festésre és takarításra hivatkozva küldte meg Dr. Tóth Ferenc, a kórház igazgatója az NNK részére a kérvényt.

A Covid-járvány lecsengése kapcsán indokolttá válik a jelentős terheléssel működött Sürgősségi Betegellátó osztályunk fertőtlenítő festése és takarítása, amelyet – a többi intézményhez igazodva – 2021. 07. 25-én 18 órától előreláthatólag 08. 04. 18 óráig fogunk lebonyolítani. Kérem, erre az időszakra helyettes szolgáltató szíves kijelölését.

Dr . Tóth Ferenc, a kórház igazgatója

Augusztus 4-én, az orvosigazgató újabb levelet írt az NNK-nak, ebben viszont már az állt, hogy a humánerőforrás-krízis miatt kérik a sürgősségi osztályuk zárva tartását. A betegeket továbbra is három kórház fogadja, a Honvéd Kórház, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház, valamit a kistarcsai Flór Ferenc Kórház.

A leállás hátterében bérvita állhat. Az Uzsoki Utcai kórházban a dolgozók számára kiderült, hogy közel kétszeres fizetésért keresnek új embereket melléjük hasonló beosztásokba. A kórház menedzsmentje pedig elzárkózott attól, hogy az ő béreiket is azonos szintre emeljék fel. Ennek hatására mondott fel a 18 szakember, és hiába vonták ezt vissza páran, ilyen kis létszámmal képtelenek biztosítani a sürgősségi osztály zavaratlan működését.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.