DemaGŐG oltáskampány

Miről beszélünk?? – Értetlen vagyok, de százalékot számolni tudok

Nyakunkon a Koronavírus 4. hulláma, melyet Magyarországon is minden bizonnyal a Delta variáns előretörése fog fémjelezni. Dr. Rékassy Balázs orvos és egészségügyi szakmenedzser is ezen a véleményen van.  A Heti Napló aug. 1.-i adásában érzékletesen bemutatta, hogy egy megfelelően beoltott ember esélye a Delta variánssal történő megfertőződésre 1 a 250 ezerhez , míg egy beoltatlané 1 a 12-höz.

A kormány által a napokban összehevenyészett ’ajánlás’, ami a háziorvosoknak lenne hivatott szakmai támpontot nyújtani a 3. Covid elleni oltás beadásához, nincs alátámasztva egyetlen szaktekintély által sem, és nem igazolja hiteles, de leginkább semmilyen adat. Így ez  nem segítség a háziorvosoknak, sőt inkább még jobban magukra hagyta őket az egészségügyi „kormányzat” a felelős döntés meghozatalában.

Az igazi segítség 6 független, elismert szakember együttműködésével összeállított komoly szakmai ajánlás lehet a 3. oltás beadásához, amit  több mint tízoldalas, tudományos bizonyítékokkal gazdagon hivatkozott összefoglaló támaszt alá  

Mindeközben a leginkább oltás ellenes párt, a szélsőjobbon elhelyezkedő, náci hagyományokat is magáénak valló Mi Hazánk hetek óta folyó oltás ellenes, uszító kampányát a kormány nem látja, nem hallja meg, és ezt csak és kizárólag politikai indíttatásból teszi. A Mi Hazánk hetek óta nyíltan kampányol a gyerekek beoltása ellen, és amióta bejelentették az egészségügyi dolgozók kötelező oltását, az ellen is. A virológusok szerint, és ahogy az már a világ számos országában bebizonyosodott, a gyerekek a vírus legnagyobb terjesztői még akkor is, ha ők maguk tünetek nélkül, vagy játszva vészelik is át a fertőzést.

Soha nem értettem – de most sem értem – hogy az országokra lebontott Covid statisztikák közlésénél itthon miért hagyja ki a kormány retorika a legfontosabb adatot, nevezetesen a népesség számát, ami nélkül minden adat csak lebeg a levegőben és nem hasonlítható össze valós léptékkel. Az igazán fontos, emberéletet veszélyeztető kérdésekben elfogadhatatlan a ködösítés és a bagatellizálás, ami ennek a kormánynak már 11 éve a sajátja.

De ha már itt tartunk, nézzük meg közelebbről a magyar kormány világra szóló „sikeres járvány kezelését” a pandémia kezdete óta eltelt másfél év alatt, azaz július végén.  Magyarország kevesebb, mint 10 milliós lakosságára az öszes regisztrált esetszám 809 ezer, elhunyt több mint 30 ezer ember; tehát a lakosság 8,1 %-a hivatalosan elkapta a Covid fertőzést és a népesség 0,3%-a halt bele a Covidba. Ezzel az „eredménnyel” a magyar kormány az alábbi, random módon kiragadott példák sereghajtója, és az ilyen jellegű adatokat publikáló országok utolsó helyezettjei között kullog.

Lássuk az értelmezhető, valós, népesség arányos – és ez a” kulcs szó” – emberélet veszteségeket, és az ennek alapján felállított eredményességi sorrendet, – kezdve a legeredényesebbtől a legkevésbbé eredményesig – a híreinkben is gyakran szereplő országokban. Igen meglepő eredményeket látunk egy kis valódi százalékszámításos összehasonlítás alapján:

1.  India – a népesség 0,0003%-a hunyt el Covidban.  India esetében néhány hónapja az egész világot sokkolták az ott produkált fertőzöttségi és halálozási adatok. A népesség arányos kimutatás viszont azt jelzi, hogy India 1 milliárd 380 milliós népességére 424 800 elhalálozás jut. A haláltól megmentett lakosok száma arányaiban itt a legmagasabb. (!)

2.  Ausztrália – 0,0038% halálesettel. A 25,8 milliós teljes népességre kevesebb, mint 1000 elhalálozás jut.

3.  Thaiföld – 0,0075% halálesettel. A 66,6 millió lakosra jutó halálos áldozatok száma mintegy 5000 fő. (!)

4.  Ausztria – 0,12% halálesettel.  Orbán laborjában népesség arányosan 66%-kal kevesebben vesztették életüket, mint Magyarországon: a 8,9 milliós lakosságára 11 ezer haláleset jut. (!)

5.  USA – 0,19% halálesettel. A 332,1 milliós népességre 630 ezer haláleset jut. Arányaiban a legtöbben ott fertőződtek meg, viszont a halálos áldozatok népesség arányosan alig kétharmadát teszik ki a hazánkban hivatalosan elismertnek.

6.  Románia – 0,2% halálesettel. A szomszédos „elmaradott” Romániában csaknem két magyarországnyi lakosra, azaz 19,3 millió főre 34 ezer halott jut, azaz csaknem kétszer annyi román állampolgárból halt meg nagyjából annyi ember, mint Magyarországon. (!)

7.  Magyarország – 0,3% halálesettel kevesebb mint 10 milliós lakossággal képes volt több, mint 30 ezres halálesetet produkálni.

Akkor miről beszélünk?? A kormány és személy szerint Orbán eredeti, tavalyi retorikája szerint a járványkezelés sikerességének fokmérője az emberéletek megóvása, vagyis a halálozási adat. Ennek közléséről azonban idén év elejére teljes mértékben leszokott, pedig a népesség arányos halálozási adatok mutatják ténylegesen az adott ország járvány kezelésének sikerességét. Így világos és egyértelmű, hogy az Orbán kormány járvány kezelése csődöt mondott.

Források:

https://hu.wikipedia.org/wiki/Orsz%C3%A1gok_n%C3%A9pess%C3%A9g_szerinti_list%C3%A1jahttps://www.trt.net.tr/magyar/covid19 ,

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.