Donáth Anna: 77 milliárdtól esünk el Orbán miatt

A hír: Magyarország számára többé nem elérhetőek a Norvég Alap 2014-2021-es forrásai. A norvég külügyminisztérium egyértelművé tette: a 77 milliárd forintos támogatás nem csúszik, nem átmenetileg került veszélybe, hanem végérvényesen elveszett.

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselőjének kommentárja ehhez:

Az a 77 milliárd, amitől most Orbán Viktor miatt elesnek a tisztességes vállalkozók és civil szervezetek nem EU-s pénz, de egy kicsit azért mégis. Hiszen Norvégia, Izland és Liechtenstein az Európai Gazdasági Térségről szóló megállapodás révén csak úgy férhet hozzá az EGT belső piacához, így hazánk piacához is, hogy a Norvég Alapok révén önkéntesen hozzájárulnak pénzzel az európai célkitűzések eléréséhez. Tisztázzuk: Orbán Viktor ismét, most viszont véglegesen vétózott meg magyar embereknek járó támogatásokat. Ősszel azzal fenyegetett, hogy ha nem lehet az övé, akkor senkié se legyen az EU-s támogatás, és az uniós költségvetés vétóját lengette be. Akkor végül meghátrált. Most viszont a kormány inkább nem kérte a Norvég Alapból felhasználható 77 milliárd forintot, mert abban volt egy mintegy 4 milliárdos tétel, a Civil Alap, amelynek felhasználásába nem szólhatott volna bele. A magyarok biztonságára, boldogulására, jövőjére mondtak ezzel nemet. A kormányt le kell váltani, mert Magyarországnak vétó helyett a neki járó pénzre van szüksége. Itt az ideje, hogy Magyarországnak olyan kormánya legyen, ami abbahagyja a cinikus politikai játszmákat, és a járvány okozta egészségügyi, gazdasági és szociális válság elleni küzdelemre fordítja energiáit a saját hatalmának védelme helyett.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.