Pride and prejudice

Kiváló zumba oktatóm, akinek órái tapasztalatom szerint a legélvezetesebbek és leghasznosabbak egész Budapesten, aki igen sokoldalú, intelligens meleg srác, így érzett a Budapest Pride felvonulással kapcsolatban: „ezt most sajnálattal kihagyom, mert igen kiélezett a helyzet, és nem akarom hallgatni a bekiabálók  ’Ti szemét buzernyás banda’ és hasonló mocskolódásait.”  

Az or/well/báni hatalom aljas eszközeinek áldozatai sokan vannak, és nem érzik magukat biztonságban a saját hazájukban. A 11 éve tartó gyűlöletpolitikával folyó nemzetmegosztás nem csak a kisebbségi csoportokat vette célba, hanem a magyar családokat is, akiket szétszakított. Testvért testvér ellen, szülőt gyermek ellen, vért vér ellen lázít folyamatosan. Ez az egyike azoknak a fő bűnöknek, melyekbe Orbán és kormánya alámerült, lubickol és még élvez is, és ez az, aminek véget kell vetni lehetőség szerint mielőbb, de legkésőbb a 2022-es kormány és rendszerváltáskor.

A 26. Budapest Pride-on az ellenzéki pártok között a Momentum is magas szinten és szép számmal képviseltette magát, dacolva szélsőjobb és homofób szervezetek mesterkedéseivel  akik nem kevesebb, mint 8 útvonalra – elsőként a hagyományos Andrássy úti teljes szakaszra – „betrollkodták” magukat, ugyanarra az időintervallumra. A több tízezres felvonuló lelkes tömeg nem hagyta magát megzavarni a néhányszáz ellentüntető által.

Az EP első transznemű képviselője Vladimir Luxuria üzenete Orbánnak így hangzik: „Nem akarjuk a heteroszexuális fiatalokat meleggé vagy transzneművé tenni, hanem azt akarjuk, hogy a gyermekek ne váljanak gyűlölettel teli felnőttekké”. Szél Bernadett, momentumos színekben induló képviselőjelölt pedig azt hangsúlyozta, hogy a legnagyobb bátorság az, ha merünk önmagunk lenni, és a szabadság az, ha szabadon vállalhatjuk önmagunkat.

A 26. Budapest Pride, a téma kiemelt aktualitása miatt talán a legfontosabb volt az elmúlt évek Pride felvonulásai közül, és rendben, atrocitás nélkül zajlott le.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.