Nem csak a lopás, a - nevezzük így - hűtlen kezelés is hazaárulás

A kormány megint veszni hagy 77 milliárdot!

Előzetesen a cikkhez: És még Orbánék merik a Momentumot hazaárulózni!

Közleményt adott ki a norvég külügyminiszter, Ine Eriksen Søreide amiben leírja, miért nem sikerült megállapodni a magyar kormánnyal – írja a 24.hu.

A napokban járt le a hét hónapos határidő arra, hogy a kormány, a Norvég Alap és az EGT Alap megállapodjanak 77 milliárd forintnyi támogatás civil részének lebonyolítójáról. Mint az a csütörtöki kormányinfón kiderült, ez nem sikerült.

A miniszter arról írt, hogy a donorországok mind a 15 érintett tagországban elvárják, hogy a civil támogatások lebonyolítója a kormánytól és az államtól független legyen. Ezt az elvárást Magyarország elfogadta, mégsem fogadta el a legjobbnak ítélt pályázatot. Ezeket a pályamunkákat a brüsszeli iroda értékeli, és a többi ország mind el is fogadta ezt az értékelést, csak mi nem.

Ine Eriksen Søreide közleményében megemlíti, hogy 2016 óta próbálnak tárgyalni arról a magyar kormánnyal, hogy hogyan lehetne a többek közt társadalmi felzárkóztatásra, egészségügyi, oktatási, közlekedési és helyi fejlesztésekre, illetve a romák integrációjára fordítható támogatásokat Magyarországra juttatni. Ez most sem jött össze, és egyelőre a folytatásról sem tudható semmi.

Forrás: 24.hu (Via: 444)

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.