Bükkszéki momentumok – Momentum nyári tábor – 2021. július 15-18.

Nem kellett ide Pegazust bevetni, olyan nyíltan harsányak voltunk a Momentum nyári táborában – Mykonos helyett Bükkszéken – hogy az is meghallotta, aki nem akarta, nem hogy a Karmelita kolostorban lévő ideiglenes trónusán a kedves vezér. Itt viszont Dom Perignon helyett az értelem és a közös cél elérésére kifejtett tevékenység folyt.

Mire csütörtökön déltájt megérkeztek az első fecskék, már állt a tábori kommunikációs és közösségi központ. Jól megfért itt egymással a XXI. századi hangtechnika a retró büfével, a SokadXesek emlékeiben felbukkanó menzás ebédlővel, és a 70-es éveket idéző, a szó eredeti értelmében minimál stílusú fa és kő házikókkal. Egyetlen felróható dolog volt csupán: a Bambi hiánya.

A komoly odafigyelést és agymunkát igénylő szakmai programok röviden leginkább az inspiráló, informatív, interaktív jelzőkkel ecsetelhetők. .

INSPIRÁLÓ, mert erős lökést adott a további kitartáshoz és új ötletek keletkezéséhez. Ebben a kategóriában említést érdemel a „Mit pakolunk az elszámoltatáskába”, többek között Szigeti Flóra és Hajnal Miklós tolmácsolásában, valamint a „Koalíciós városvezetés – Koalíciós kormányzás”-ról szóló beszélgetés Déri Tibor, Kerpel-Fronius Gábor és Soproni Tamás részvételével, Sebők Éva felkészült moderálásában. Mindkettő gondolatébresztő, kreativitásra ösztönző, igazi agyi táplálékul szolgáló program volt.

INFORMATÍV, mert rengeteg elméleti és tapasztalati tudást adott át, mint az „OEVK esélylatolgatás”, valamint a „Mire jó az adat” című színvonalas előadás a Momentum IT szakértőjének jól strukturált, szemléltető bemutatásában. A táborban jelen lévő és talpon maradt 32 OEVK jelöltet egyenként, a pártigazgatás munkatársai mutatták be néhány szóval, Fekete-Győr András beszédét követően. Nagyon felemelő érzés volt ezt a sok lelkes, áldozatkész momentumos jelöltet látni, velük személyesen találkozni, és főbb célkitűzéseikről értesülni.

INTERAKTÍV, mert kérdezhettél, hozzászólhattál és véleményt mondhattál nagyobb és kisebb nyilvánosság előtt. A Horizont Női Politikusképző bemutatkozásán a képzés 1. évfolyamán végzettek közül néhányan beszéltek tapasztalataikról Orosz Annával és az egyik szervezővel. Szél Bernadett pedig az országgyűlési képviselői munkájába, feladataiba engedett betekintést egy jó hangulatú, lényegretörő beszélgetés keretében.

Az „Egyéb programok” lehetőséget nyújtottak a szellemi ellazulásra, mint a Sörpong. Külön élvezetet nyújtott a tagok egyéb irányú tehetségének és értékes képességeinek bemutatására a Karaoke. A lelki feltöltődésről a Jóga, az élvezetes testi átmozgatásról pedig  a Kubai Salsa táncoktatás gondoskodott.

A Momentum elnökének beszéde mindenkit megerősíthetett a hitében, hogy a 11 éve fennálló „gyűlölet kormányzást” csakis a teljeskörű ellenzéki összefogás erejével lehet leváltani. András újból kihangsúlyozta azt is, hogy a Momentum erőssége a cselekvő közösség, és a Momentum a „rendszerváltás igazi garanciája”, az egyetlen hiteles, esélyegyenlőség és teljesítmény alapelvű ellenzéki párt, aki a nemzeti béke maradéktalan megteremtését is a zászlajára tűzte.

Végül, de nem utolsó sorban a Momentum születésének 6. évfordulójáról is megemlékeztünk, felhozva néhány régi szép emléket, jópofa történetet a csodálatos, dombokkal és lombos fákkal övezett környezetben. 

Részemről a Momentum „felavatási szertartásán” vagyok túl, fantasztikus élményekkel és 100%-os feltöltődéssel. Szent meggyőződésem, hogy minden új tagunknak meg kell tapasztalnia egy tábort belépése után a lehető leghamarabb, mert itt is a legfontosabb momentumos értéken, a közösséghez tartozáson volt a hangsúly.

Sok köszönet jár a szervezőknek és a kivitelezésben résztvevő számtalan segítőnek, szónoknak, moderátornak, témavezetőnek és az egész momentumos közösségnek, háttérmunkásnak a kitartó, színvonalas és becsületes munkáért!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.