FIGYELEM: CSAK ERŐS IDEGZETŰEKNEK!

Alkotmányos védelem – az aljasságnak

Hurrá, megérkezett a postaládámba a nemzeti konzultáció, bónuszként hozzá Orbán Viktor levele – ihaj-csuhaj, szép az élet!

Végigolvasom a 14 kérdést, s különösen a második felétől ver ki a víz. Csak idézek néhányat, de nem is a kérdést, csak a felvezetését:

„Brüsszel a járvány után újra vissza fog élni a hatalmával…”

„Soros György által finanszírozott szervezetek széles körű nemzetközi támadást indítottak Magyarország ellen…”

„Soros György a járvány után újra meg fogja támadni Magyarországot…”

De nem is folytatom, tekintettel vagyok az olvasók vérnyomására.

Viszont aljasságban egy első blikkre ártalmatlan kérdés viszi a pálmát, sorszáma szerint a hármas, ezt muszáj teljes egészében idéznem.

„Vannak, akik azt mondják, Magyarországot úgy lehet megerősíteni, ha alkotmányos védelmet adunk a családtámogatásoknak, a munkát terhelő alacsony adóknak és a nyugdíjaknak, hogy válságok alatt egyetlen kormány se vehesse el azokat az emberektől. Mások szerint erre nincs szükség, a válságok árát fizessék meg az emberek. Ön mit gondol?”

Ha nem lenne tiszta, mi ezzel a baj, sorolom:

1. Orbánék mindent, ami nekik valami miatt fontos, kimenekítenek a „gránitszilárdságú alaptörvénybe”, amivel egyre nehezebb helyzetbe hozzák a követező, nagy valószínűséggel nem alkotmányozó többséggel rendelkező kormányt. Holott a demokrácia épp arról szól, hogy különböző világnézetek, gazdasági filozófiák versenyeznek egymással, s az éppen hatalmon lévők joga, kötelessége és felelőssége az irány meghatározása. Az alaptörvénybe menekítéssel viszont épp az ellenkezője történik: a választások után is a vesztes (ha Orbánék azok) elképzelései érvényesülnek.

2. A válságok nemzetgazdasági szinten ugyanolyanok, mint családi szinten. Ha egy szülő elveszti a munkáját, természetes, hogy az ebben teljesen vétlen gyermeke is megszenvedi azt: kevesebb fagyit kap, ritkábban mehet moziba, nincs havonta új cipő. Ez így természetes, s így van rendjén. Majd ha újból keres anyu is, apu is, akkor a gyerekre is jobb idők jönnek.

3. Egyébként meg egy képtelen hazugság, hogy „ha alkotmányos védelmet adunk a családtámogatásoknak, a munkát terhelő alacsony adóknak és a nyugdíjaknak”, akkor nem szívják meg az emberek a válságokat. Lehet, hogy a nyugdíja, a családi pótléka, stb., stb., nem lesz kevesebb, de akkor meg az árak szaladnak majd el annyira, hogy ott tartunk, ahol a part szakad, vagy az állam tud majd kevesebbet költeni olyan dolgokra (infrastruktúra, közszolgáltatások, …), amik könnyebbé teszik az életet.

Szóval adhatunk alkotmányos védelmet nyugdíjaknak, családtámogatásoknak, de ez csak bűvészkedés a szavakkal.

Valójában Orbánék aljasságának adunk csak menlevelet.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.