A gonosz szavak pusztítanak. A gonosz törvények még inkább (Fotó: ifiberone.com)

Orbán és a melegek 2.

Legutóbb már foglalkoztam ezzel a témával, de most egy kicsit más oldalról közelítem meg.

Aki nem tudná, a Pride az nemcsak egy felvonulás, amelyen melegek és nem melegek együtt demonstrálnak az LMBTQ-közösség jogaiért, hanem egy egy hónapos eseménysorozat, tele jobbnál jobb bulikkal, sport- és kulturális eseményekkel, tudományos előadásokkal és hasonlókkal.

Az elmúlt években „mindennapos” gyakorlata volt a hazai szélsőjobbosoknak, hogy megjelentek a Pride eseményein, igyekeztek az ott megjelenőket megfélemlíteni, a rendezvényt ellehetetleníteni.

Idén, bár már harmadik hete tart a fesztivál, ilyen rendzavarás gyakorlatilag egy sem történt. Mi lehet az oka? Csak nem megszelídültek a Budaházy testvérek, György és Hedda? A válasz nyilvánvalóan: nem.

Viszont azt hiszem, rájöttem a megoldásra. Ahogy az élet számos területén az állam átvette az önkormányzatok, civilszervezetek feladatait, úgy ezen a téren is aktivizálta magát.

Már nem kell a neonáciknak a melegek ellen tüzelniük, már nem nekik kell pokollá tenniük az LBMTQ-közösség tagjainak életét, elintézte ezt helyettük Orbán Viktor. Amióta megszavaztatta vazallusaival az úgynevezett pedofiltörvényt, hivatalos immár, hogy a melegek nemcsak undorítóak, hanem közveszélyesek is, ha nem vagyunk résen, pillanatok alatt bebuzul az összes magyar gyerek.

Szóval Budaházyék hálásak lehetnek Orbánnak: akár el is mehetnek a Pride alatt nyaralni, a homofóbia gépezete nélkülük is olajozottan működik.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.