Fotó: Orbán Viktor facebook-oldala (montázs)

Pörköltszaft

Az elmúlt napok talán legnépszerűbb, pontosabban legnézettebb videója alighanem az a néhány másodperces kis snitt, amiben a miniszterelnök, kihasználva, hogy már nem kötelező szabad téren a maszk, munkahelyéről kilépve észrevesz egy esküvői ruhás párt, odasiet hozzájuk, gratulál nekik, majd közösen fotózkodnak.

Elvben ugye az alábbi történt: Orbán, talán az ablakból, észrevette a véletlenül épp a Karmelita kolostor előtt álló párt, s úgy gondolta, ő is részese lesz életük legboldogabb napjának. A fiatalok pedig, mint nyilván minden házasodni készülő szerelmes, örömmel fogadták a magyar családokért oly sokat tevő kormányfőt.

Gyakorlatban viszont szerintem az alábbi történt: a miniszterelnök PR-os agytrösztje azt találta ki, hogy ez jól mutat majd a főnök fb-oldalán. Felhívták az I. kerületi anyakönyvi hivatalt, hogy az adott napon kik jelentkeztek be esküvőre az Úri utcai házasságkötő terembe. Őket végighívogatták, majd az együttműködésre hajlandó ifjú párt kellő pillanatban a kolostor elé vezényelték. A spontaneitás kizárva, hiszen ha mondjuk véletlenül én kóricálok arra a vőlegényemmel, s Orbán hozzánk jön oda hercigeskedni, elküldjük a francba, s akkor a „véletlenül” épp ott forgató stáb hiába dolgozott.

Szóval ne legyen kétség, ez egy olyan véletlen találkozás volt, aminek minden mozzanata, minden szava előre meg volt tervezve. Nekem a kedvencem az, hogy Orbán szabadkozik: azért borostás, mert az unokái összekenték pörköltszafttal, s így nem tudott megborotválkozni. Értik ugye: nemcsak remek kormányfő, de aranyos, kedves nagypapa, aki a sűrű programja (lásd még: nemzetmentés!) ellenére is tud az unokáival játszani?! Mondjuk a pörköltszaft – mert ők ám nem libamájat és kaviárt zabálnak… – és a borotválkozás összefüggését nem értem. Miért nem borotválkozott meg a pörköltszaft lemosása után? Lehet, félt, hogy lekési a 12.40-re (kitalált időpont) odarendelt, esküvőjére készülő párt?!

De ennek a történetnek nem a pörköltszaft és nem a „jaj, de jó fej a miniszterelnök úr” üzenetű kis videoklip a lényege. Hanem az, hogy kicsiben megmutatja a Nemzeti Együttműködés Rendszerének, azaz Orbán kormányzásának lényegét: hazug és képmutató.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.