Oroszország újra a Sztálini időkben.

Most végzik ki a megroggyant orosz ellenzéket

Miután az orosz hatóságok börtönbe zárták a legismertebb ellenzékit, Alekszej Navalnijt, teljes össztüzet zúdítottak a politikus szövetségeseire, a civilszervezetek maradékára, illetve a független sajtóra.

A szeptemberi parlamenti választásra készülő orosz hatóságok ugyanis az utóbbi hónapokban minden korábbinál nagyobb lendülettel számolnak le az ellenzékiekkel és mindazokkal, akik nem állnak be Vlagyimir Putyin államfő szolgálatába. Miután tavaly augusztusban – minden bizonnyal az orosz titkosszolgálat, az FSZB ügynökei – a szibériai Tomszkban megpróbálták megölni Alekszej Navalnijt, idén januárban a hatóságok őrizetbe vették a németországi gyógykezelésről hazatért ellenzékit, majd néhány héttel később letöltendőre változtatták a politikusra – állítólagos gazdasági bűncselekmények miatt – kirótt felfüggesztett börtönbüntetést.

Bővebben a hvg.hu oldalán olashattok.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.