A volt tiszti főorvos szerint sérti az egészséghez való jogainkat, hogy a kormány nem rendelt több Pfizer-vakcinát

Magyarország egyedüli tagállamként nem vesz részt a közös uniós vakcinabeszerzés következő szakaszában, melynek keretében 19 millió dózis Pfizert lehetne vásárolni 2023-ig. Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádióban azzal indokolta a döntést, hogy a jövő év második feléig elegendő oltóanyag áll rendelkezésre Magyarországon.

Falus Ferenc a Klubrádiónak azt mondta, hogy a miniszterelnök állásfoglalása minden egyes pontjában téves, és sérti az egészséghez való jogainkat. A volt országos tiszti főorvos kiemelte, az a szerződés, amit az unió most készül megkötni, már a Pfizer továbbfejlesztett vakcinájára vonatkozik, amely a vírusmutánsok ellen is lényegesen nagyobb védelmet biztosít. Hogy erről lemondunk, azzal azt kockáztatjuk, hogy vagy lemaradunk az eddig leghatékonyabbnak bizonyuló oltóanyagról, vagy lényegesen drágábban tudjuk majd csak megvenni.

Olvasható a 24.hu oldalán.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.