Pályázat nélkül nevezte ki Rákosmente polgármestere az épülő sportközpont vezetőjét

Horváth Tamás – Rákosmente polgármestere élve a különleges jogrend adta felhatalmazással, saját hatáskörben, a képviselő testület megkérdezése nélkül nevezte ki Danada Juditot az épülő sport- és rendezvényközpont üzemeltetésére létrehozott önkormányzati cég vezetőjének.

Danada Judit 2010 óta a Fidesz Nőtagozatának tagja, Tarlós István idején pedig a Főpolgámesteri Hivatal Sport Ügyosztályának vezetője volt.

A cég felügyelőbizottságába bekerült az az Ulicsák Szilárd is, aki korábban a Bethlen Gábor Alapkezelő vezetője, valamint a határontúli támogatáspolitikáért felelős miniszteri biztos volt, jelenleg pedig Gál Kinga fideszes Európa Parlamenti képviselő stábjában dolgozik.

A létesítmény Budapest legdrágább rendezvénycsarnokakként híresült el. Az építés teljes költsége 10,5 milliárd forint. A kivitelezést a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő ZÁÉV Építőipari Zrt. végzi.

Az ügyben a Rákosmentei Momentum önkormányzati képviselője, Környei Balázs András közérdekű adatigénylés formájában levelet írt Horváth Tamásnak.


A levélben a következő kérdésekre várt volna választ a polgármestertől:

1. A polgármesteri döntésben nem szerepelt, hogy pályázat útján választották ki Danada Juditot az ügyvezetői feladatra. Miért nem írtak ki pályázatot a cégvezetői tisztségre?

2. Milyen fizetést fog kapni Danada Judit az ügyvezetői feladatainak ellátásáért?

3. Milyen szakmai képesítéssel rendelkezik Danada Judit, ami egy nagy befogadóképességű létesítmény vezetéséhez őt alkalmassá teszi?

4. Ulicsák Szilárd Gál Kinga fideszes EP képviselő asszisztensi feladatai mellett hogy tudja ellátni felelősséggel a felügyelőbizottsági munkát?

5. Miért nem delegált ellenzéki tagot a cég tevékenységét ellenőrző felügyelő bizottságba?

Választ nem tudott adni a polgármester a feltett kérdésekre.

A kerületi Momentum tagjai ezt az eljárást felháborítónak tartják, ezért azonnali hatállyal felszólítják Horváth Tamás polgármestert, hogy vonja vissza döntését és a kerületi ellenzéki képviselők bevonásával hozza meg az ilyen nagy horderejű döntéseket, valamint ellenzéki képviselőt is delegáljon a felügyelőbizottságba

Nyilatkozta a képviselő a közleményében.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.