Alacsonypadlós villamos Újpalotára

A BKK menetrendje szerint és ha addig nem borulnak a mostani tervek, akkor június 19-étől egyelőre csak hétvégén részben alacsonypadlós villamosok is közlekednek majd a 69-es villamos vonalán a Mexikói út és Újpalota, Erdőkerülő utca között. Íme a részletek!

A jelenleg ismert tervek szerint június 19-étől a 69-es villamos vonalán is megjelennek a korszerű, alacsonypadlós és klimatizált utasterű villamosok. A spanyol CAF gyártotta kocsik közül kettő fog járni a Mexikói út és Újpalota, Erdőkerülő utca között. A szolgáltatás egyelőre csak hétvégene lesz elérhető, hétköznap maradnak – egyelőre – a magaspadlós Hannusok a vonalon.

A BKK FUTÁR utazástervezőben a június 19-i vagy az azutáni dátumokat kiválasztva láthatók az alacsonypadlós indulások. Az menetrend szerint a szombat délelőtti időszakban, amikor a 69-es 10 percenként jár, óránként 1 vagy 2 indulás lesz alacsonypadlós és túlnyomó többségben lesznek a magaspadlós kocsik, de a szombat délutáni időszakban és vasárnap reggel 8 és este 22 óra között félóránként, egyébként pedig óránként egyszer közlekedik majd az alacsonypadlós kocsi.

Az egyszerűség kedvéért ide kattintva elérhető az Újpalota, Erdőkerülő utcai végállomás menetrendje , ide kattintva pedig a Mexikói úti indulások listázhatók az első napra. A dátumok között váltva más napokra érvényes menetrendet is megnézhetünk, a keretezett időpontok az alacsonypadlós kocsik indulását jelzik.

Fontos megjegyezni, hogy forgalmi zavar esetén az alacsonypadlós villamosok indulása változhat, azok nem garantáltak ilyen esetben, de a BKK forgalomirányítói mindent megtesznek annak érdekében, hogy mielőbb helyreálljon a meghirdetettek szerinti közlekedési rend.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.