A bűnöző, az bűnöző.

Vigyázó szemetek Bécsre vessétek!

Egy fontos hír a császárvárosból:

„Gyanúsítottként hallgatja ki az osztrák korrupcióellenes ügyészség Sebastian Kurz kancellárt és a kabinetfőnökét, Bernhard Bonellit. A gyanú szerint hamis vallomást tettek egy vizsgálóbizottság előtt, amit eredetileg az ibizai botrány kivizsgálására hoztak létre, de mára több korrupciós botránnyal is foglalkozik.”

Ilyesmi persze nem csak Ausztriában fordul elő, más európai, sőt kelet-közép európai országban is előfordult, hogy vezető politikusokat perbe fogtak, nem egyszer elítéltek. Vessük össze Kurz bűnét, a hamis tanúzást azzal, amit a mi elitünk elkövet! Mint bolha az elefánthoz, úgy aránylanak egymáshoz. Nálunk azonban legfeljebb harmadrendű kis fidesznyikek kerülnek a vádlottak padjára, de ők is csak akkor, ha már a megfelelő, 2/3-ot igénylő törvényekre leszavaztak. Sebastian Kurz Ausztriában pontosan ugyanazt a posztot tölti be, mint nálunk Orbán Viktor. Ugye, hogy még a legjobb fantáziával megáldottak sem tudják azt a szituációt elképzelni, amikor a Polt Péter vezette ügyészség bármilyen ügyben is eljárást indít a Vezénylő Tábornok (copyright by Bencsik András) ellen?! Lehet, sőt reméljük, hogy lesz jövőre kormányváltás. Lehet, sőt reméljük, hogy valóban törvény elé állítják Orbánt és rablóbandáját. Lehet, sőt reméljük, megkapják méltó büntetésüket. De nem ez lesz a demokrácia győzelme.

A demokrácia győzelme ugyanis nem az, hogy bukott politikusokkal számolnak le (még ha jogosan is), hanem az, amikor az éppen hatalmon lévőkkel bánnak úgy, ahogy minden hétköznapi bűnözővel kellene: Gyanú, letartóztatás, per, ítélet, börtön.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.