Játsszunk őszintén!
Vajda Viktória családpolitikus

Játsszunk őszintén!

Talán evidensnek tűnhet, de 10 év Nemzeti Együttműködés Rendszere után úgy tűnik mégis tisztázni kell a játékszabályokat, mert egyesek túl gyakran áthágják azokat.

Mi a játék célja? Egy szabad Magyarország létrehozása.

Képzeld el, hogy Magyarországon a szeretet a valódi érték, a valódi összetartó erő. A családokat szeretetközösségnek hívjuk, alkossa azokat bárki. Szabadon döntöd el, hogy kit ölelsz, és ezért nem ér bántódás. Szabad választásod van, hogy hány gyermeket szeretnél, és amennyit vállalsz, őket biztonságban fel is tudod nevelni. Senkinek sem kell család nélkül, egy rideg és üres árvaházban felnőnie, a szeretet mindenkinek alapjog. A gyermekeket nevelő pedagógusok kinyitják a tudás ajtaját nekik, és gyengéden, törődően kísérik őket az útjukon. A jövő Magyarországában az időseinket óvjuk, megbecsüljük, és nem kell magányosnak lenniük a társadalom peremén.

Képzeld el, hogy Magyarországon mindenki biztonságos, meleg otthonban hajthatja nyugovóra a fejét. Emberhez méltó körülmények között van tér és idő megpihenni egy fárasztó nap után. Nem túlterheltek az orvosok, nővérek, pedagógusok, kétkezi munkások. Mindenkinek jár a pihenés szabadsága, senki sem rabszolga a saját országában.

Képzeljetek el egy Magyarországot, ahol bárki és bármi lehet belőled, illetve a gyerekedből! Mindenki egyaránt részesülhet a szabad és jó oktatásban, a rendszer igazságos és emberséges, biztosít minden feltételt az álmok megszületéséhez és megvalósulásához. Az oktatás a lehetőségek tárháza, ahol azt keresik, mi az, amiben jó vagy, nem a hibáidat róják fel. A tananyag megválasztása az oktatók szabadsága, érték a kreativitás és a tehetség. A tanárok anyagilag és emberileg is megbecsült hivatás képviselői, akiknek a kezében van a jövő generációjának boldogulása. Képzelj el egy országot, ahol a tudás és a teljesítmény értékek, amikhez mérheted magad. Szabad a sajtó, a hírekben és a plakátokon nem hazugságok vannak, hanem hasznos információk, amiktől gazdagabb lehetsz. Szabad a tudomány, hiszen a világ ettől jut előbbre, így tudunk meg egyre többet a minket körülvevő világról, és így tudunk egyre könnyebben boldogulni benne.

És mik a játék szabályai? Egyszerű:
1. A nemzet éljen önmagával békében.
2. Legyen demokratikus jogállam!
3. A kormányzás a jövőbe tekintsen!
4. Hozz létre gondoskodó társadalmat!
5. Gazdálkodj igazságosan!
6. Magyarország helyét Európában keresd!

Én ezen szabályok szerint szeretnék dolgozni. A következő hetekben megmutatom, hogyan.
Játsszunk őszintén!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.