Hatékony a kínai oltás?
Aggasztó hírek a kínai vakcináról.

Nem kicsi, pont jó?

Először is szeretném leszögezni, hogy nem vagyok se oltásellenes, se vírustagadó, egyszerűen szeretek a dolgok mögé nézni, és nem találgatások, hanem tények alapján dönteni. A koronavírus-járvány hirtelen felbukkanása és berobbanása gyors és azonnali válaszreakciót igényelt, a világon számos helyen dolgoztak az ellenszeren, a vírus megelőzését, leküzdését segítő vakcinán.

Mivel korrekt tájékoztatás nem volt, és a mai napig sem hozzáférhető az egyes vakcinák hatékonyságát illetően, maradt a propagandában hozzáférhető “tájékoztatás”. „Minden oltás hatékony.” „Minden vakcina egyenértékű.” „Mindegy, hogy mivel, csak oltakozzunk.” Legyen meg a 2 millió, 4 millió, hogy nyílhassanak a stadionok.

Tegnap éjjel a portfolion olvasható volt a WHO állásfoglalása a kínai Sinopharm vakcináról, és finoman szólva sem fedi maximálisan a propagandában hírdetett hatékonyságot. Nem jó hír ez nekünk, magyaroknak.

A portfolio.hu oldalán olvasható:

“Dobson Szabolcs gyógyszerész-engedélyezési szakértő, a Pécsi Tudományegyetem címzetes egyetemi docensének összegzése alapján a WHO az alábbi következtetéseket vonta le a Sinopharm vakcina értékelése után:

• Mi (a WHO) nagyon bizonyosak vagyunk abban, hogy a BBIBP-CorV (azaz Sinopharm) vakcina hatásos a PCR-teszttel igazolt COVID-19 megelőzésében (18-59 éves) felnőtteknél.

• Közepesen vagyunk bizonyosak abban, hogy a súlyos mellékhatások kockázata a BBIBP-CorV vakcina egy vagy két oltása után (18-59 éves) felnőtteknél alacsony.

• Alacsony mértékben vagyunk bizonyosak a bizonyíték minőségében abban a tekintetben, hogy a BBIBP-CorV oltás 2 dózisa hatásos (60 év feletti) idősebb felnőtteknél.

• Nagyon alacsony mértékben vagyunk bizonyosak a bizonyíték minőségében abban a tekintetben, hogy a súlyos mellékhatások kockázata a BBIBP-CorV vakcina egy vagy két oltása után (60 év feletti) idősebb felnőtteknél alacsony.

• Nagyon alacsony mértékben vagyunk bizonyosak a bizonyíték minőségében abban a tekintetben, hogy a BBIBP-CorV vakcina 2 adagja hatásos a PCR-teszttel igazolt COVID-19 megelőzésében társbetegségekben szenvedőknél vagy olyanoknál, akiknek az egészségi állapota fokozza a súlyos COVID-19 kialakulását, amint az a klinikai vizsgálatban szerepelt.

• Nagyon alacsony mértékben vagyunk bizonyosak a bizonyíték minőségében abban a tekintetben, hogy a súlyos mellékhatások kockázata a BBIBP-CorV vakcina egy vagy két oltása után alacsony társbetegségben szenvedőknél vagy olyanoknál, akiknek az egészségi állapota fokozza a súlyos COVID-19 kialakulását

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.