Érettségi Covid idején
Érettségi Covid idején

Érettségi Covid idején

Május első hete mindig izgalommal telik a végzősöknek. Sokaknak ez az első nagyobb megmérettetés, ami hosszú távon meghatározza az életüket.

Ez még akkor is teher, amikor a megszokott módon, az iskolában kell tölteni a megelőző hónapokat, most, a járvány idején ez hatványozottan igaz. Több tízezer diák ült le ma reggel vizsgázni, és közel sem azonos esélyekkel indultak.

A magyar oktatás lezüllesztése már hosszú ideje tart, ennek következtében hatalmas hátrányból indulnak azok, akik nem a támogatott intézményekben tanultak. A digitális oktatás ezt a szakadékot még tovább mélyítette. Az érettségi mégis pontosan úgy zajlik, mintha mi sem történt volna. Hétfő van, tehát magyarból kell vizsgázni. Értelmezni egy, az 1848/49-es szabadságharc szónokairól szóló cikket kellett, az esszé feladatban pedig Mikszáth-novella elemzését vagy Arany János és egy Tóth Árpád egy-egy versének összehasonlító elemzését választhatták a diákok.

Sok sikert kívánunk mindannyiótoknak!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.