Vakcina matek

Orbán Viktor háborúzik! Ráadásul nyerni szeretne, mindenhol, és mindenkivel szemben. Ez valamilyen nemzeti átok, hogy nekünk magyaroknak elsőnek kell lennünk, sőt világelsőnek. A megosztás, az ároképítés már akkora, és olyan mély, hogy lassan a valóságban ennek a mentalitásnak tragédia lesz a vége. Fideszesen szólva Nemzeti Tragédia! 

Manapság az embereket legjobban furcsa módon már nem is az elszegényedés, a korrupció és sorolhatnám, még mi foglalkoztatja, hanem a vakcina. A Covid elleni vakcina. Ki kéri, ki milyet kap és aki nem kéri, azt bizony a “baloldal oltásellenessége” bizonytalanította el, mert ugye (Viktorunk szerint mindenesetre) az ellenzék oltásellenes. Ráadásul most már az is kiderült, hogy a magyar lakosság egyharmadának fogalma sincs a jelenlegi járványhelyzetről, a halálozási adatokról. Bizony, ez a tragédia! 

Sokan sokféleképpen magyarázzák a bizonyítványt, ki a hibás a rengeteg halottért, melyik a legjobb vakcina. Lassan a virológusok hazája lettünk és aki olvassa a híreket, nézi az internetet, hallgatja az operatív törzs tájékoztatóját, a miniszterelnök bejelentéseit, Gulyás kancellárminiszter csütörtökönkénti őrületeit, hát bizony totálisan elbizonytalanodik. Vagy pont kitör rajta a hurrá optimizmus, mert már annyi embert beoltottak, hogy nyithatunk, vége ennek az egész rémálomnak!

Nézzük a tényeket, a szomorú valóságot:

Ma, április 24-én a koronavírusban elhunyt emberek száma 26.420 fő. 

Egy kisvárosnyi embert vesztettünk el azért, mert a kormány és bizony az előző kormányok is óriási hibákat vétettek, de a 2010 óta regnáló hatalom a legbűnösebb, mert világelsővé váltunk a halálozási statisztikában, lakosságarányosan. Mindenki tisztában van vele, hiszen a saját bőrén tapasztalja, hogy az egészségügy hazánkban romokban áll! Sem szakmai, sem pedig technikai szinten nem voltunk és ma sem vagyunk felkészülve egy ekkora járvány kezelésére. Sajnos a háziorvosi rendszer, a betegirányítás és a kórházaink állapota az első számú tényező a nagyon magas halálozási mutatók számában. Az elmúlt több, mint egy évben sem sikerült ezen a helyzeten javítani, még akkor sem, ha az orvosok fizetését jelentősen növelték. Nincs megfelelő számú szakorvos, ápoló. A lélegeztetőgépen lévő betegek, jelentős hányada meghal. Bizonyos helyeken akár kilencven százalékos is a halálozási ráta! Ráadásul, ha le is jönnek a gépekről, olyan szövődmények lépnek fel, hogy nagyon sokan még csak ezután fognak meghalni, vagy életük végéig megrokkanni. Nem az én feladatom a miértekre válaszolni, tegye meg ezt a társadalom, ha végre egyszer felnő ehhez.

Most pedig beszéljünk a vakcinákról és a beoltottak számáról. Ugyanis ebben is elsők vagyunk Európában, hiszen nálunk a legmagasabb a beoltottak száma, mondják és hangoztatják minden nap. 

Valóban így van ez?

A mai napig beoltottak száma 3.576. 705 fő

Ebből a második oltást 1.552.685 fő kapta meg.

A nyitáshoz, Orbán Viktor szerint 4 millió beoltott szükséges.

A nyájimmunitás kialakulásához viszont legalább 7-8 millió beoltott kell, mondják a szakemberek.

A saját praxisomban kiszámoltam, hogy a betegeim 25 százaléka oltásellenes! Egyszerűen képtelenség meggyőzni őket arról, hogy fogadják el az oltást, hála az eszement tájékoztatásnak. Ráadásul óriási a káosz a vakcinák kiosztása és elosztása körül is. Ugyanis a háziorvosoknak kellene eldönteni, hogy a betegeik milyen típusú oltóanyagot kaphassanak. Információnk szerint ha a betegnek olyan alapbetegségei vannak, mint például a cukorbetegség, pajzsmirigyzavarok, veseelégtelenség, allergia, csak a Pfizert vagy a Modernát kaphatnák meg. Most folyik a találgatás a Szputnyik hatékonyságáról. Ugyanakkor rengeteg Sinopharm (Kínai vakcina) érkezik és érkezett be az országba, messze magasabb áron, mint a többi oltóanyag, tehát ezeket fel kell használni! Ráadásul állítólag a háziorvosok azért, hogy a kínait beadják, külön juttatást is kapnak. Környezetemben már egyszerűen nem tudom eldönteni, ki és miért kapott olyan vakcinát, amit beadtak neki, mert hogy nem a betegségeik alapján választották ki, az biztos. 

Háziorvos ismerősömtől hallottam a minap, hogy kapott száz kínai vakcinát és 19 főt tudott meggyőzni, hogy elfogadja. Olyan esetről is tudok, hogy egy idős házaspárt behívott a háziorvos oltásra, meg sem mondta mit akar beadni és már csak az oltási lapból tudták meg, hogy a kínait kapták. 

Tehát el kell jutnunk ahhoz, hogy 4 millió ember minkét oltást megkapja, és legalább még ugyanennyi főt be kell oltani ahhoz, hogy az ország lakossága védett legyen egy darabig. Azt sem tudni biztosan, meddig tart a biztonságos védett időszak, de a jelek arra mutatnak, hogy valószínűleg kell majd az oltáshoz számított hat hónapon belül egy harmadik oltás is a teljes sikerhez.

Felmerül a kérdés, hogyan lesz itt szeptember körül nyájimmunitás? Félek, hogy sehogy! Ugyanis ha a jövő héten elkezdődik a teljes nyitás, rengeteg ember fog megfertőződni. Sajnos ezt azok sem ússzák meg feltetlenül, akik már megkapták az injekciót. Persze esetükben jelentősen enyhébb tünetekkel lehet számolni, de a betegség nem válogat!

Akik pedig nem lesznek beoltva? Azok feje felett állandóan ott lesz a fenyegetés, hogy bármikor megfertőződhetnek. Mert bizony a beoltottak fertőzhetnek! Sajnos félő, hogy a lakosság legalább negyven százaléka nem fogja elfogadni az oltást. 

Vagyis mi következik ebből a rövid eszmefuttatásból? 

Sajnos az, hogy két-három hónapon belül megint világelsők leszünk. 

Mert abban biztos vagyok, hogy szép lassan elfogy az oltakozók száma és lemaradunk a többi ország mellől, ahol lassabban, de biztosan folyik az oltások beadása.

Gondolkodjunk és számoljunk! Ki kell találni a kormánynak egy teljesen más stratégiát, ha nem akar még nagyobb tragédiát, mint ami már bekövetkezett!

Az ellenzék feladata pedig az, hogy ezen változtassanak, – hatalomátvétel esetén, pedig elsőrendű feladatuk kell, hogy legyen az egészségügy megreformálása, minden áron!

Nekünk mi marad? A meggyőzés, mert nyugodtak nem lehetünk addig, amíg a tényleges védettséget el nem érjük. Fel kell készülnünk egy másmilyen, új világra, egy olyan jövőre ahol csak akkor élhetünk biztonságban, ha odafigyelünk egymásra!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.