Lélekölő Covid

Igen szomorú alkalomból ragadtam tollat: Covid halottaink száma meghaladta a 26 ezer főt. Az átfogó, részletes járványkezelési koncepció és szakmai terv hiánya miatt több tízezer magyar ember elvesztését gyászoljuk és osztozunk több százezer érintett családtag és barát mély gyászában.

A 26 ezer ember halála mögött – már ha el lehet hinni ezt az adatot – szeretett nagyszülők, szülők, testvérek, feleségek, férjek, gyermekek elvesztése, és az általa okozott súlyos trauma rejlik. Olyan lelki megrázkódtatások, melyek talán egész hátralévő életünkre velünk maradnak. A gyász feldolgozása sajnos 2-3 évig is eltart, még szakértő pszichoterápiával, súlyosabb esetben pszichiátriai, gyógyszeres kezelés és terápia alkalmazása esetén is. 

A már több, mint egy éve tartó járványhelyzet, a munkánk és jövedelmünk elvesztése, a baráti kapcsolataink és közösségi életünk beszűkülése még gyász nélkül is súlyos élethelyzeti problémákat, elakadásokat eredményez. Családok esnek szét, párkapcsolatok mennek tönkre; az emberek önértékelése, önbecsülése, a haszontalanság érzése és a falakba ütközés miatt komoly csorbát szenved.

Az ilyen jellegű, lelki válságot okozó problémákkal az emberek többsége soha nem szembesült élete során. A továbblépéshez ezeket is fel kell dolgozni; szakember segítségére van szükség ahhoz is, hogy az új fajta élet által kínált korlátozott lehetőségek között meg lehessen találni a kilábalás útját. 

Ha ilyen jellegű segítségre szorulsz, fordulj hozzánk bizalommal: www.talpraallok.hu

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.