Tiborcz Csodaországban

Az utolsó tíz év Magyarországán a vállalkozóknak sokféle módon lehet karriert csinálni, persze mindegyiknek van kisebb-nagyobb kockázata.

Illetve egynek még sincs: ha a miniszterelnök rokona vagy barátja vagy. És mivel a kormányfő nagyvonalú, nemcsak a vér szerinti rokonok (apa és tesók) gazdagodhatnak, hanem a beházasodottak is, jelesül Tiborcz IstvánGondolom, ezzel újat nem mondtam.

Nyilván az sem lep meg senkit, hogy bár a jegybank tavaly áprilisban meghirdetett kedvezményes hitelprogramjával a nehéz helyzetbe került mikro-, kis- és középvállalkozások célozták meg, Orbán vejének és üzlettársainak is leesett egy kis aprópénz, szerény hárommilliárdocska.

Amikor az MNB-nek az ügyet felderítő Direkt36 feltette a kérdést, hogy miért lett az egyik leggazdagabb magyar is kedvezményezett, azt a választ kapta: „Indokolatlan lenne kizárni a programból azokat a cégeket, amelyek évek óta nyereségesen, hatékonyan működnek.”

A nyereségesség stimmel, a hatékonyság viszont legfeljebb abban az értelemben, hogy eredményesen transzfomálják a közpénzt magánvagyonná előre levajazott, messze túlárazott pályázatokkal.

Orbán két, még eladósorban lévő lánya idén 21 és 17 éves. Azt hiszem, elválok, és megpróbálok udvarolni nekik!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.