Mi a baj Mészáros Lőrinc gazdagodásával?

Mészáros Lőrinc vagyonát az év elején 479 milliárd forintra becsülték, azóta nyilván áttörte már az 500 milliárdos határt is. Ha a közölt híreknek csak a fele igaz, akkor egész biztosan…


Azt, hogy a 2010 óta látott hihetetlen gyarapodását csak az eszének, tehetségének és szorgalmának köszönheti, azt a legbiztosabb helyről tudjuk – tőle magától.
Ezen ne is rágódjunk, fogadjuk el ténynek! 🙂

Foglalkozzunk inkább azzal, hogy az az állítás, hogy szükség van nemzeti burzsoáziára, igaz-e. A válaszom erre: igaz. Csak nem így! Ugyanis a nemzeti burzsoázia azért lenne fontos, hogy a gyarapodását a nemzet javára fordítsa.

Nos, Mészáros Lőrinc esetében ­az abszolút mértékben tekintélyes – a vagyonához képest elenyésző – jótékonykodást leszámítva ugyanis az ő bevételei nem mindannyiunkat szolgálják, hanem (és akkor esetleges személyi összefonódásokat nem is említik) csakis a jelenlegi uralkodó osztály hatalmának megtartását, illetve a hatalom elvesztése esetén annak mihamarabbi visszaszerzését.


De nem csak ezzel vagyunk átverve! Más, kevésbé szerencsés, nagyhatalmú barátok által kevésbé támogatott vállalkozók örülnek, ha tíz százalékos haszonkulccsal dolgoznak, Mészáros Lőrinc esetében a tíz inkább negyven.

Akkor számoljunk csak kicsit! 500 milliárd az 1250 milliárd negyven százaléka. Ha a reális tíz százalék lenne csak a haszna, akkor az 125 milliárd lenne, magyarán mondhatjuk azt, hogy a mi (9,77 millió magyarországi magyar) zsebünkből kivett 375 milliárdot. Ez egyedül Mészáros Lőrinc! És hány meg hány oligarchát tartunk el hasonló módon!

De mennyi is a 375 milliárd forint? Egy gyerek napi étkezése kijön ezer forintból. Ezer gyerek napi étkezése ezerszer ezer, azaz egymillió forintból. Ezer gyerek ezer napig (szűk három év) étkeztetés ezerszer egymillió, azaz egymilliárd forintból jön ki. 375 milliárd forint az egymilliárd forintnak a 375-szöröse.


Azaz a Mészáros Lőrinchez az elmúlt 11 évben indokolatlanul vándorolt pénzekből 375 ezer gyereket lehetnek nagyjából három évig etetni!!!


Fel tudják ezt ép ésszel fogni?
Fel tudják ép ésszel fogni, hogy miért hagyjuk ezt?
Fel tudják ép ésszel fogni, hogy még ezek után is van, aki a Fideszre szavaz?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.