Online szavazást az előválasztáson!

Ahhoz, hogy 2022-ben kormányt és rendszert tudjunk váltani, a lehető legtöbb embert kell mozgósítanunk az előválasztáson: minél nagyobb lesz a részvétel, annál hitelesebb lesz az eredmény, és annál nagyobb eséllyel vágunk neki az országgyűlési választásoknak.

A Fidesz tíz éve dolgozik azon, hogy megnehezítse a nyugati Magyarországot akaró választók részvételét: az átjelentkezőknek órákat kell sorban állniuk, a külföldön élő magyaroknak pedig levélben történő szavazás helyett sok esetben több száz kilométert kell utazniuk a legközelebbi konzulátusra a választás napján.

Az előválasztáson ennek az antidemokratikus hozzáállásnak is alternatívát kell állítanunk: kötelességünk mindenkinek megadni a választás lehetőségét, és egyenlőséget biztosítani választó és választó között. Ez pedig csak a teljesen online szavazás bevezetésével lehetséges, hiszen csak így érhetjük el, hogy mindenki egyenlő esélyekkel szavazhasson:

1️⃣ A legkisebb településen élőknek is meg kell adnunk a lehetőséget a részvételre, mert kormányváltás csak akkor lehetséges, ha az ellenzék a vidéki Magyarországot is aktivizálni tudja. Nyilvánvalóan nem lehet minden egyes településen előválasztási sátrat állítani: ezért az online szavazás marad az egyetlen valódi megoldás.

2️⃣ 2010 óta több százezer magyar költözött külföldre az egyre elviselhetetlenebb rendszer elől. A mi feladatunk, hogy minél többeket hazahozzunk, első lépésként pedig be kell őket vonnunk Magyarország jövőjének alakításába: ezért lehetővé kell tennünk, hogy neten keresztül, személyes előregisztráció nélkül is szavazhassanak az ellenzék jelöltjeire.

3️⃣ És már csak a járványhelyzetre való tekintettel is az online szavazás az egyetlen felelős döntés: nem tudjuk, milyen lesz a járványhelyzet nyár végén, így azt sem, hányan fogják félteni az egészségüket az előválasztás idején. Ahhoz, hogy a lehető legbiztonságosabb módon bonyolítsuk le a voksolást, lehetővé kell tenni az online szavazást is.

Tegyük lehetővé az online szavazást az előválasztáson – mert minden magyart megillet a jog, hogy beleszóljon Magyarország jövőjébe!

ÍRD ALÁ, HA EGYETÉRTESZ!


https://momentum.hu/peticiok/online-szavazas-elovalasztas/

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.