Feltámadás

Bulgakov Mester és Margaritáját olvasva immáron huszadszor, vagy Szepes Mária Vörös Oroszlán című remekművét újra lapozva felmerül így Húsvét hétfőn az emberfiában a feltámadás, az újjászületés gondolata. Talán senki nem írta le úgy Jézus, az EMBER szenvedését, vitáit Pilátussal, mint Bulgakov, és nincs olyan író, aki figyelmeztet arra, hogy vajon milyen lenne, ha újjászületnél, de úgy, hogy emlékeznél az előző életeidre, éltedre, halálodra, tetteidre.

Megbocsátás vagy bűnhődés!

Meg lehet-e bocsátani példának okáért annak a kényeskedő kismamának a döntését, aki mivel már nagyon unja a terhességét, ráadásul még egy pohár pezsgőt sem ihat, hogy megkéri az orvosát, hogy idő előtt indítsa el a szülést. Ki a bűnös, a kismama vagy az orvos? Vajon rendben van-e az, hogy egyeseknek mindent szabad, másoknak semmit? Rendben, mondhatnánk, mert így épül fel ez a világ, megszoktuk. Mint ahogy már fel sem kapjuk a fejünket arra, amikor reggelente meghalljuk a napi Covid adatokat, és az óriási elrettentő számok már meg sem rendítenek bennünket. Hozzáedződtünk! Ugyanúgy, mint a háborúkban az elesettek számához, a gyilkosok és a meggyilkoltak bemutatásához a médiában. Nekünk, akiknek még semmi bajunk, mert élünk, ez már csak vagy még, statisztika.

Azok a tények, amikor naponta halljuk több, mint harminc éve, hogy kiprivatizálták az országot a munkahelyünket a seggünk alól, aztán főleg az elmúlt tíz év lopásai, a devizahitelesek tragédiája, az uniós pénzek elsíbolása már fel sem tűnik, mert hát így megy ez manapság!

Elfásultak, begubóztak az emberek, ebben az országban lassan csak az a hír, ha egyik celeb megtépi a másikat vagy kimegy Dubajba, vagy akárhová magángépen.

Ezen lehet csámcsogni és elmesélni a szomszédasszonynak, hogy kinek a kicsodájával él az eddig csodált celeb, aki most megvetett pletykaújsághős.

Felmerül a kérdés, mit is akarok evvel a fenti irománnyal, hiszen ezt mindenki tudja, látja! No persze, tesz ellene valaki valamit? Aztán amikor az ellenzék összefog, és létrejön egy igencsak kecsegtető együttműködés, akkor a ma regnáló hatalomnak rögtön az jut az eszébe, immáron sorosozás helyett, hogy ezek az oltásellenesek, ezek akik azt akarják, hogy a nép haljon bele a járványba, mert még vakcinaellenesek is. Az ellentámadás beindul, a karaktergyilkosságok elkezdődnek, tessék észnél lenni!

El kell számoltatni, mert jövőre választás lesz! Nem szabad hagyni, hogy teljesen lerabolják az országot, mert nincs aki megvédje, nincs munkásság, nincs parasztság, csak bérmunkások és zsellérek, oligarchák és agrárbárók! A büntetést meg kell, hogy kapja mindenki, aki idejuttatta ezt az országot, kizárólag törvényes úton! Ja, hogy közben az ellopott pénzek már Azerbajdzsánban, Üzbegisztánban, netán alapítványokban landoltak, no ehhez kell majd türelem, felkészültség, független ügyészség, bíróság, és egy olyan vezető erő, amely feddhetetlen, aki ezeket a bűncselekményeket kibogozza, a bűnösöket elítélteti, példát mutatva egy új rendszerváltást hoz az országnak.

Kicsit boncolgatnunk kell ezt a kérdést is. Ugyanis egy pártnak, főleg egy olyan új pártnak, mint a Momentum az élén, olyan vezetőknek kell állniuk, akik nem hataloméhesek, nem megélhetési politikusok és észreveszik a párt szürke eminenciásainak munkáját is. Mert az az erő az ő tevékenységük, az ő lelkiismeretes társadalmi munkájuk, rájuk építkezhet egy párt! Ezt nem szabad elfelejteni!

Most kell nagyon odafigyelni a tagokra a tagi morálra, a vezetők tisztességére és azokra, akik egy szinttel lejjebb dolgoznak és jobbítani, segíteni új gondolatokkal akarnak egy rendszerváltó pártot megteremteni.

Bulgakov szerint Jézus tudta és látta milyen a világ és azt is, hogy a pokol itt, a földön van. Szepes Mária spirituális lénye rávilágít arra, mi lenne, ha emlékeznénk előző életünk szörnyű tetteire, mert ez lenne az igazi büntetés! Mi halandók ezt talán fel sem fogjuk, csak végre rendet és normális életet szeretnénk. Újra meg kell tanítani ennek az Istenadta népnek, hogy végre értsék meg, nem alattvalók, nem akolba terelhető birkák, hanem ők a hatalom és csakis ŐK hozhatják el a FELTÁMADÁST!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.