Bezáratják a Szabolcs utcai kórházat!

Normális világban nem történhetne olyan, hogy egy járvány közepén kórházat zárnak be.

A magyar kormány egy világjárvány közepén bezár egy kórházat. Mindezt azért, hogy a kormányközeli elit nyerészkedhessen egy épületen.Einstand.
Pedig a kórházak élharcosai a járvány elleni küzdelemnek. A vírust ugyan több dolog együttesen állítja meg, de azok, akik már elkapták, gyakran szorulnak kórházi segítségre. Olyanok is, akik egyébként egészséges életet élnek, sportolnak, fiatalok.

Hát még azok, akik idősebbek vagy rosszabb körülmények között élnek. Egy kórház bezárása ilyen körülmények között embertelen cselekedet, ráadásul konkrétan életeket veszélyeztet.

A járvány elleni küzdelmünk két lábon áll. A társadalom jobb körülmények között élő rétegei a fertőzés elkerülése érdekében otthon maradnak, amennyire csak tehetik, ha pedig mégis lebetegednek, jön a kórházi segítség. Viszont vannak, akiknek nincs hova behúzódni a vírus elől.

Rajtuk segítenek sokat – szinte láthatatlanul – a szociális munkások.
Ha pedig fertőzés van, jöhet a kórház, a professzionális ellátás.

Utóbbi lábat most kirúgná a kormány. Ezt nem engedhetjük. Senkinek nem lehet érdeke, hogy ne tudjunk hatékonyan küzdeni a vírus ellen.
Az is teljesen mindegy, melyik konkrét egészségügyi intézményről van szó: ha baj van, végül mindenkit érint majd, mindenkinek rosszabb lesz. A járvány már csak ilyen.

Ezért meg kell akadályoznunk a Szabolcs Utcai kórház einstandját.

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.