Meseország centrumában

Azért egész hihetetlen dolgok történnek Felcsúton. Tudjátok, ez az a település, amelyiknek két híres lakója van: a nagyfőnök és a stróman.

A nagyfőnök szereti a focit. Építtetett magának egy stadiont a háza mellé, többen ülhetnek a lelátójára, mint ahány lakója van a falunak. És mivel kiskorában talán szigorú apukájától nem kapott karácsonyra villanyvonatot, ezért gyorsan egy kisvasútat is építtetett magának a stadionhoz, állítólag már volt olyan nap, amikor nem termelt vaskos veszteséget.

A stróman is szereti a focit, de ő mást is szeret. Például a szép szőke nőket, ha már a feleségétől kénytelen-kelletlen el kellett válnia. Az a gond csupán, hogy a szimatoló kíváncsiskodókat meg utálja. Szemtanúk szerint megesett az, hogy amikor hazánk egyetlen tengerszeméhez, a Sátoraljaújhely térségében lévő Megyer-hegyhez akart kiruccanni kedvesével, a testőrök előbb elhajtották onnan a kirándulókat, hogy aztán a szerelmesek kézen fogva kettesben felsétálhassanak a természet ezen csodájához.

A minap nem volt ennyire szerencsés: amikor Dubajból jöttek haza a NER-lovagok magángépén (mi este nyolc után az utcára sem mehetünk ki, ők meg vígan élvezhetik az életet az arab Eldorádóban), akkor élelmes újságírók lefotózták.

Ezzel a buktával nincs konkrét összefüggésben az a hír, hogy Felcsút mellé (hivatalosan Bodmér, Szár és Újbarok határában, ami praktikusan ugyanaz) repülőteret terveznek építeni, ami a körzet fideszes országgyűlési képviselője szerint “nagyszerű helye lesz a trianoni megemlékezéseknek, az óceánrepülés és a sportrepülés akkori körülményei méltó bemutatására és a repülősport népszerűsítésére.”

Lehet, hogy csak én nem értem ezt a zagyvaságot, de az is kiderült a tervekből, hogy a polgári repülési lehetőségeket is bővítenék ezáltal.

Magyarán: ha a stróman majd nem akar lebukni a babájával (jaj, bocsánat, már a menyasszonya), akkor akár itt is leszállhatnak.

Vagy ha a nagyfőnök másképp nem érne oda a Puskás Akadémia –Kisvárda első osztályú bajnoki meccs kezdő sípszavára. Ha már az a  rohadt autópálya csak Óbarokig ér el! Tényleg, nem kellene egy 2×2 sávos leágazás a faluig?

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.