Az új rendszerváltás

2021. február 28-án Fekete-Győr András, a Momentum miniszterelnök-jelöltje, dr. Szigeti Flóra V. kerületi önkormányzati képviselő, jogász, valamint Illyés Márton közgazdász ismertette a Momentum Rendszerváltás Programját.

Lassan már megszokottá válik, hogy vasárnap kora délután a Momentum megszólítja az embereket, bemutatja miniszterelnök-jelöltjét, aztán a következő hétvégén újra látjuk és már várjuk az új bejelentéseket, remélve, hogy ez a folyamat vasárnaponként újra- és újra ismétlődik és megismerhetjük a fiatal, karizmatikus Fekete-Győr András elképzeléseit az Új Rendszerváltásról, a párt Programjáról, a Momentum elképzeléseit a jövőre nézve. Idézzünk a vasárnapi bejelentésekből:

Így számoltatjuk el a korrupt fideszes elitet:

Sokakban felmerült az elmúlt évek során, hogyha veszítene a Fidesz, tulajdonképpen nem is bánnák, mert szinte már mindent elloptak, amit el lehetett, a pénzeket, ingatlanokat átmentették, a bíróság és az ügyészség a kezükben van az új vezetés azonnal megbukik, mert ott kellene kezdenie ahol anno Bajnainak. Megszorításokkal, szigorításokkal, ami természetesen a magyar embereken csapódna le, így a rendszerváltó pártok népszerűsége pillanatok alatt semmivé válna. A Fideszt elszámoltatni nem lehet, bebetonozták magukat, legalábbis azt hiszik.

Ezekre a kérdésekre adott kimerítő választ a vasárnapi programbeszédével a miniszterelnök-jelölt. Nem szeretném kimásolni a teljes anyagot, azonban a főbb pontokat szabadon idézném.

 Az Új Rendszerváltás elszámoltatási programját a három előadó három, harminc és háromszáz napban határozta meg.
Fekete-Győr András miniszterelnök-jelölt első lépésként bejelentette, hogy a kormányváltás után azonnal csatlakozunk az Európai Ügyészséghez!

Megakadályozzák, hogy a Fidesz káderei eltüntessék az elmúlt 12 év visszaéléseinek bizonyítékait.

Leállítják az állami hirdetéseket a médiában!

Ma még ellenzékből vázoljuk ezeket a terveket, alkotmányjogászokkal közgazdászokkal közösen dolgozunk azon, hogy alkotmányváltás után felépíthessünk egy új Európai Polgári demokráciát!

– kezdte mondanivalóját a miniszterelnök-jelölt!

Nagyon fontos bejelentést tett dr. Szigeti Flóra és Illyés Márton, rögtön meg is cáfolva azokat a hangokat, hogy miért nem beszélték meg az Ellenzéki Összefogással a fenti terveket.

Íme a válasz, ami bizony megelőzte a kritikákat, hiszen már 28-án elhangzott:

A feldolgozott programot letesszük az ellenzéki összefogás asztalára, és bízunk benne, hogy további javaslatokkal fognak élni. Az Új rendszerváltás kiszámíthatóságot és biztonságot hoz!

Magyarország soha többé nem lesz következmények nélküli ország!

 Az első 3 nap:

 1. nem lesz lassú átmenet
 2. gyors és határozott cselekvés
 3. kormányalakítás, nem lesz elhúzódó koalíciós alku
 4. Mészáros Lőrinc napokon belül előzetes letartóztatásba kerül, támaszkodni fogunk a tisztességes ügyészek és rendőrök munkájára
 5. csatlakozunk az Európai Ügyészséghez
 6. soha többé nem engedjük, hogy az uniós pénzeket sajátjaként kezelje egy kormány
 7. a választások után elindítjuk a magyar demokrácia legnagyobb és legfontosabb perét, a Felcsúti pert
 8. felelősségre kell vonni azokat az embereket, akik a fideszmaffia szolgálatában álltak, a korrupt politikusokat, vállalkozókat, akik a magyarok bőrén váltak multimilliomossá

Az első 30 nap:

 1. alapvető személyi változások kellenek, nem pártkatonák, hanem szakemberek az ország irányításának követhetősége végett
 2. megerősítjük a közérdekű bejelentők védelmét
 3. visszavesszük a fideszes alapítványokba kifolyatott pénzeket
 4. bevezetjük a vagyonosodási vizsgálatokat, és nyilvános meghallgatásokat szervezünk a NER 12 évének szimbolikus ügyeiben

Milyen országot építünk? – tette fel a kérdést Fekete-Győr András miniszterelnök-jelölt.

Az első 300 nap:

 1. törvényt fogadunk el, hogy a miniszterelnök maximum két cikluson keresztül tölthesse be a hivatalát
 2. hozzálátunk a magyar gazdaság és közigazgatás felszabadításához
 3. visszaadjuk az önkormányzatoktól elvett forrásokat
 4. felállítjuk a korrupcióellenes ügyészséget
 5. tisztességes, átlátható közbeszerzési rendszert hozunk létre
 6. megvédjük az alvállalkozókat és a kisbefektetőket
 7. újjászervezzük a közmédiát, biztosítjuk, hogy a szerkesztőségek szabadsága megvalósuljon

 Helyreállítjuk az ország igazságérzetét, fejezte be a bejelentést a miniszterelnök-jelölt.

  A demokrácia rejtélyes folyamat, s nem szabad összetéveszteni a rossz modorral

Márai Sándor

Ez a mondat sokat elárul, hiszen a Momentum nem fenyeget, nem hőzöng, nem mocskolódik, hanem teszi a dolgát, mert csak így lehet újrakezdeni!

Jól jegyezzük meg az alábbi bejelentést:

Magyarország nem lesz következmények nélküli ország!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.