Egy új, biztató jövő

Évek óta mondogatom magamnak, másoknak, hogy egyszer majd csak felbukkan a semmiből valaki, aki elhozza nekünk az igazi rendszerváltást. Kinevettek azzal a felkiáltással, hogy a megváltó általában ezer évenként születik, esetleg százévenként! Aztán egyszer csak jóformán a semmiből felbukkan egy fiatalember, aki tudja mit akar, felépít egy közösséget, majd egy pártot, hiteles és karizmatikus!

Fekete-Győr András vasárnapi beszéde pedig minden eddigi kételyemet eloszlatta!

Azon törtem a fejem, mit is írhatnék a tegnapi miniszterelnök-jelölti bejelentésről, hiszen a média, főleg a Telex, minden gondolatomat „ellopta”. Hál’Isten, hogy már ilyet is lehet olvasni! Ülök a gép előtt és okosságokon töprengek, a háttérben az ATV fórum megy és hirtelen felkapom a fejem. 

Hallgatom egy idős néni betelefonálását, aki a nagypapát méltatja, áradozik Fekete bácsiról, a tisztességességéről, arról, mennyire becsülték az emberek! Egy másik hozzászólónak is tetszik Fekete-Győr , de még túl fiatal. Szerinte ennek az országnak egy „középkategóriás miniszterelnök” kellene! A műsorvezető erre még meg is erősíti, hogy bizony fiatal, és a közvélemény-kutatások alapján nincs is esélye.

 Azonban most nem a tallózás a feladatom, arra már felkértek egy nálam okosabb és következetesebb kollégámat, mégis ezen a középkategóriás kijelentésen elgondolkodtam. 

Ez az ország középkategóriás valóban. Sőt, ha jobban belegondolok, inkább már azon alul vánszorog! Vagyis akkor, ha változtatni szeretne valaki, annak pontosan ezen a felfogáson kell felülemelkedni, a közgondolkodást, a közönyt, az elkeseredést, a fásultságot, a  birkaságot kell megszüntetni!

Lehet, hogy kicsit utópisztikusnak tűnhet miniszterelnök-jelöltünk 2030-ra meghirdetett programja, mélyebben belegondolva igenis meg lehet, sőt meg kell valósítani, mert most már előre kell nézni, és merni kell nagyot álmodni!

Sokan mondják, írják, hogy  Fekete-Győr András hasonlít a fiatal Orbánra.

Miért is baj ez? 1989-ben Orbánra oda kellett figyelni, hinni lehetett benne, aztán hogy mi lett belőle, arra csak azt tudom mondani, nézzünk körül emberek!

Pontosan ott van Fekete előtt a példa, hogy mit szabad és mit nem! Orbán elvakultsága a példa arra, mit is kell máshogy csinálni, mit nem szabad követni, milyenné nem szabad válni! 

Valóban nem lehet egy társadalmat, egy népet hülyének nézni, nem lehet lebutítani és ostobának nézni. 

Mert ez a különbség! Jön egy fiatalember aki az országot akarja kivezetni a mocsárból, aki fel akarja emelni az elesetteket, megszabadítani a több, mint 30 év homályából egy világos és hihető programmal! Lehet azt mondani rá, hogy megszállott, heves, indulatos, megy előre, mint a faltörő kos. Nem hátrál, nem ijed meg, mert benne megvannak azok az emberi tulajdonságok, ami sajnos Orbánból kiveszett!

A vasárnapi beszéd meggyőzött arról, hogy lesz egy új rendszerváltás, meggyőzött arról, amit eddig is tudtam és vallottam, hogy hinnünk és bíznunk kell a fiatalságban, nem lebecsülni őket, hanem teljes mellszélességgel támogatni!

Fekete-Győr András ha talán nem is 2022-ben (bár én nagyon szeretném), de nem is olyan sokára el fog jönni az az idő, amikor az ország vezetője lesz!

Jegyezzük meg a nevét, véssük fel az ajtófélfára, mert az ő vezetésével épül fel egy új, biztató jövő!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.