Korrupció

Túlbiztosítás

– Tanár úr, kap egy fél sertést, ha az év végén átengedi a fiamat.
– De hiszen ő a gimnázium legjobb tanulója!
– Tudom! De ami biztos, az biztos….

Manapság szinte mindennapos téma, hogy Európában, Magyarországon a legnagyobb a korrupció! Természetesen ezen lehet vitatkozni, a kormány megint Brüsszelt okolja, az emberek,- hát ők már megszokták, tulajdonképpen beleszülettek ebbe, mostanság már el sem olvassák az erről szóló híreket. Mintha nem is értenék a szó jelentését, vagy ha értik, legyintenek, hiszen mindenhol jelen van, a bőrükön érzik, mégsem lázadoznak.

Akkor mélyedjünk bele egy kicsit a fogalom magyarázatába:

Korrumpál:

Valakit megvásárol, megveszteget, megront, elzülleszt.

Korrupció:

Megvesztegetés, megvesztegethetőség. Általános romlottság, züllött állapotok a közéletben

Bakos: idegen szavak szótára

Nézzük, mi is ír a fogalomról, az Akadémiai Lexikon:

Korrupció:

Általános romlottság, züllött állapotok a közéletben: a megvásárolhatóság és megvesztegetés általános elterjedése. A megvesztegetés / vesztegetés / valamint előny kérése vagy elfogadása, hivatalos személy befolyásolásáért (befolyással üzérkedés) a magyar Btk. szerint bűncselekmény!

Rögtön felmerül a kérdés, ha borravalót adok, akkor korrumpálok? Vagy ha jobb orvosi ellátást szeretnék és hálapénzt adtam ugye eddig, / mert most már büntetik / az korrupció? Nem azért történik ez, mert olyan az egészségügyünk amilyen? Gondolkodjunk tovább: Ha felelős beosztásba kerülünk és a lerobbant utat, vagy épületet akarok rendbe hozatni, akkor ki jut először eszembe? Hát a Józsi haverom, akivel együtt jártam iskolába!  Hiszen ez nekem természetes, mert megígértem, hogy segítem, akkor ez befolyással üzérkedés?

Hát kedves olvasóim, – bizony az!  Ez a legnagyobb probléma, nem tudjuk, hol a határ, Ha ilyet látunk, félrenézünk, mert ugye mi sem kértünk számlát az ablakostól, mert így megspórolhattuk az Áfát, és sorolhatnám. Ha ki akarunk törni ebből a csapdából, nem lehet megengedni, hogy bármely oldal, jobb és bal megengedhessen magának bármely általuk megengedhetőnek tartott korrupciós tevékenységet. Gondolok itt baloldali vezetésű önkormányzatra, akár Budapesten, akár vidéken. Nehéz lesz, mert már most is látni egyes kerületekben az összejátszást barátokkal, rokonokkal. Szigorúan fel kell lépni, ez most a baloldali összefogás egyik legfontosabb feladata!

Természetesen a politika nem lehet kivétel, sőt manapság a korrupció melegágya!

– van ugye egy párt, és a belőle kivált kópiák, aztán egy nemzeti és szocialista egyszerre, vagyis a trafikficsúr pártja. Hiszen ideológiáját tekintve nagymagyarkodó és nemzetieskedő, de közben mégis totál komcsimentalista párt. A nép közé szórt rezsicsökkentéssel, közmunkaprogrammal, az

eladósodott devizahitelesek és brókercégekben spekulálók megmentésével, államosításokkal, közpénzherdálással, tehát valójában szocialista gazdaságfilozófiával.”

/ Frei Tamás: Agrárbárók / 2015

Lehetne folytatni, de tudjuk, hogy bizony ez az ország az oligarchák és agrárbárók kezében van, akik zsarolják a kormányt, és megvesztegetnek bárkit, hogy a hatalmukat erősítsék.

Mostanában halljuk, hogy vidéken minden településen lesz majd bolt, erre most rengeteg pénzt adott az EU!

Azon persze nem gondolkodunk, hogy miért szűnt meg a kistelepüléseken az összes élelmiszer bolt és kocsma, teljesen ellehetetlenítve a lakosság nagy részét. Miért is. Mert létrejött a nemzeti dohányholding, és a haverok kezébe adott nemzeti dohányboltok átvették a teljes dohánypiacot. Ugyanis a falusi kisboltok és kocsmák legnagyobb bevételét a dohányáruk adták. Akkor most hogyan is lesz?

Ezt kérdezzük és várjuk a válaszokat, véleményeket, mert szinte mint a pókháló behálózza az egész országot a korrupció! Nekünk az a dolgunk, hogy valahogyan, közös erővel visszaszorítsuk, természetesen tudva, hogy teljesen megszüntetni nem lehet. Most még nem!

Szeretnék még egy idézetet megosztani önökkel Frei könyvéből, mit is vágott a fejéhez a leendő, új kormány miniszterelnök jelöltje az ország legnagyobb oligarchájának:

„a korrupcióval a verseny kiirtásával, a külföldiek kiutálásával, megadóztatással, elkergetésével önök nem Magyarországot védik, hanem csak saját magukat. A korcs magyar elitet. Azért számolnak fel mindent, intézményeket, ellenőrzést, ingyenes oktatást, mindent, aminek a saját feljutásukat köszönhetik, hogy más ne tehesse meg ugyanezt. Ne nőhessen fel egy újabb tehetséges generáció, az önök konkurenciája.”

2015-ben írta le ezt Frei Tamás és most 2021-ben üzenünk innen:

Tisztelt Frei Tamás: Felnőtt az új generáció!

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.