Üzenet a múltból

Egyesek úgy megindultak a damaszkuszi úton, hogy túlmentek a városon, mert nem tudták hol van Damaszkusz 

Kálmán Attila

   Az 1990-es évek elején sok problémám volt az általam igazgatott intézménnyel, és segítséget kértem az akkori művelődési és közoktatási államtitkártól, jó barátomtól Kálmán Attilától. Pár nap múlva kaptam tőle egy levelet, amit azóta is őrzök,- idéznék belőle pár sort!

„ Kedves Barátom! Mint már annyiszor, megint meg akarod váltani a világot. Nem fog menni, most még nem ! El kell telni legalább negyven évnek, hogy ebben az országban igazi rendszerváltás legyen. Ki kell halni egy korosztálynak, átadni a helyet a fiataloknak, akik tiszták és nem szabad engedni, hogy bárki megfertőzze őket. Te talán még megéred! Segíts nekik és várj türelemmel, bármit is hoz az eljövendő! „

  Vártam! Hittem, hogy 1990-ben valóban egy új és szebb világ köszönt ránk! Most már tudom, hogy Attilának lett igaza, az igazi rendszerváltás nem jött el, sőt ez a szerencsétlen nép megint a saját csapdájába esett, mint már annyiszor az évszázadok során! Megint tovább ment a damaszkuszi úton!

Minden elromlott, tönkrement ez alatt a 30 év alatt most nem akarom felsorolni tételesen hiszen mindenki tudja. Kivéve azt a másfél millió embert akik meredt szemmel kimosott aggyal hajtogatja, hogy itt a Kánaán.

  2017-ben láttam meg a reménysugarat, elkezdtek a fiatalok mozgolódni, és hallottam egy fiatal ember hangját, akit nem lehetett figyelmen kívül hagyni, mert okosan érvelt, meggyőződésből. Igazi karizmatikus személynek látszott, már akkoriban is. Mára eljutottam oda, hogy meggyőzött, hiszek abban amit képvisel. A Momentum beszippantott , mert ott szeretnék lenni közöttük 67 évesen és szeretném megérni, hogy igenis ők azok akiket a néhai államtitkár emlegetett!

2021. az összefogás éve lesz, talán már érezni, látni az alagút végét.  Észre lehet venni az építkezést a nagyon komoly szervezeti felépítést, a fiatalos hévet, lendületet, munkabírást! Ők lesznek a rendszerváltók először a baloldali összefogással közösen, aztán kinövi magát a párt és felemelkedik üstökösként ennek a sokat szenvedett országnak az egére. Rettenetesen nehéz lesz! Főleg most, amikor itt van közöttünk a rettegett vírus, amit le kell győznünk, – közösen!

Azonban nem szabad lebecsülni az ellenfelet, akiket le kell győzni, akik minden eszközt fel fognak használni, hogy ellehetetlenítsenek mindenkit akik a hatalmukra vágyik. Pontosan ez a különbség,  mert nem hatalomra vágynak, hanem rendre, szabadságra, szabad gondolkodásra, szabad akaratra.

Meg kell értetni az emberekkel, hogy nem folytatunk szabadságharcot Európa ellen, nem Brüsszel a mi balsorsunk okozója, el kell magyarázni hová tűntek ezermilliárdok amit kaptunk, megértetni, hogy az ellenség köztünk van, és nem a migránsok, nem Soros és nem is Amerika! A mostani kormány a szegény-gazdag ellentétet okosan kifelé kormányozza, mindenki hibás, csak ők nem.

Most pedig bejön a képbe a belső ellenség a Gyurcsány vezette / mondják ők / ellenzéki összefogás, akik majd megint kilövetik a szemeteket, betörnek a székházba, a templomokba .

Tessék figyelni, visszavágni reményt és hitet adni. A jövő a kezetekben van, és ezt bizonyítani kell, mindenkivel a saját nyelvén kommunikálni, és megértetni, ha most nem kezdjük felépíteni újra ezt az országot akkor szét fog esni, szét lesz lopva, zsellérek és bérmunkások, munkanélküliek hazája marad Magyarország!

Milyennek is kell lenni?  Kálmán Attila gyászbeszédéből idézek :

PROLÓGUS

” …..Mindig óramű pontossággal érkezni. Kifogástalan ápoltsággal, kopogó bőrcipőben. Kemény következetességgel, mégis humánusan, Lenyűgöző tudással, elképesztő humorral. Hitelesnek lenni. Szolgálni. Etikusnak, bátornak lenni. Kultúrembernek lenni. Követhetőnek lenni ! A mai fiataloknak már nem kell a kopogó bőrcipő, de a többi stimmel. Mutassatok példát, erőt, hogy követhetőek legyetek! Kálmán tanár úr, meg lekacsint az égből, és rám pirít  – Na, ugye megmondtam! Mégis elértetek Damaszkuszba. “

Zeen is a next generation WordPress theme. It’s powerful, beautifully designed and comes with everything you need to engage your visitors and increase conversions.